Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία κατάσχει το πλοίο της ΜΚΟ Geo Barents – Meloni: Τελείωσε η περίοδος που κάθε μετανάστης ερχόταν στην Ιταλία με τη βοήθεια «αλληλέγγυων»

Η Ιταλία κατάσχει το πλοίο της ΜΚΟ Geo Barents – Meloni: Τελείωσε η περίοδος που κάθε μετανάστης ερχόταν στην Ιταλία με τη βοήθεια «αλληλέγγυων»

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αντέδρασαν με οργή στην κίνηση της ιταλικής κυβέρνησης

Σχετικά Άρθρα
Οι ιταλικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 3.330 ευρώ στη ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και κράτησαν το πλοίο της Geo Barents για 60 ημέρες αφού μετέφερε 191 μετανάστες στην Ιταλία.
Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Σαλέρνο στις 26 Αυγούστου μεταφέροντας μετανάστες από τη Λιβύη.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε από την ιταλική κρατική αστυνομία, μαζί με τη στρατιωτική αστυνομία Guardia di Finanza και την τοπική Λιμενική Αρχή.
Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, η ΜΚΟ κατηγορήθηκε ότι παραβίασε επανειλημμένα το διάταγμα Cutro (επίσης γνωστό ως «νόμος Piantedosi») μη επικοινωνώντας με τις ιταλικές αρχές σχετικά με την ασφάλεια στη θάλασσα κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Η Ιταλία ενέκρινε το διάταγμα Cutro, που πήρε το όνομά του από ένα θανατηφόρο ναυάγιο τον Φεβρουάριο του 2023 στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 90 άνθρωποι, για να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση και να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβούν παρόμοια ατυχήματα.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αντέδρασαν με οργή στην κίνηση της ιταλικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την «αυθαίρετη και απάνθρωπη».
Το Geo Barents είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά πλοία που δραστηριοποιούνται στην κεντρική Μεσόγειο.
Η ΜΚΟ Sea-Watch επέκρινε επίσης την κράτηση.
«Το πλοίο Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι αποκλεισμένο στο λιμάνι για 60 ημέρες από τις ιταλικές αρχές με την παράλογη κατηγορία ότι παραβίασε τον λεγόμενο νόμο Piantedosi.

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως η Ιταλίδα Meloni, έχει τελειώσει η περίοδος που έκαναν οι ΜΚΟ ότι ήθελα και γέμιζαν της χώρα με μετανάστες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης