Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βγήκαν πάλι πωλήσεις στο τέλος – Με ποιες μετοχές υποχώρησε 0,50% παρά την άνοδο στην Ευρώπη

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βγήκαν πάλι πωλήσεις στο τέλος – Με ποιες μετοχές υποχώρησε 0,50% παρά την άνοδο στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί και σήμερα από πλευράς συναλλαγών να μην κάναμε πολλά, αλλά είχαμε μερικές μετοχές να ασχοληθούμε. Υπήρξαν κάποιες κινήσεις που τράβηξαν τα βλέμματα. Πάντως η αγορά μας ούτε σήμερα μπορούσε να κάνει κάτι καλό, κυρίως λόγω των τραπεζικών πιέσεων. Δοκιμάζει νέα ιστορικά υψηλά ο DAX και εμείς δε μπορούμε να πλησιάσουμε τις 1.450 μονάδες. Αντιθέτως, στο τέλος βγήκαν και πάλι πιέσεις με αποτέλεσμα και πάλι αρκετά βαριά χαρτιά να κλείσουν στο χαμηλό ημέρας ή κοντά σε αυτό. Το ξαναγράψαμε όμως, αυτή είναι η αγορά μας, με λίγους παίκτες και περιμένουμε να πάρουμε κάτι από τα ρέστα των ξένων. Στο χαμηλό ημέρας και το κλείσιμο του γενικού δείκτη και με απώλειες 0,50%. Σχετικά καλές για την εποχή οι συναλλαγές και πάνω από 86 εκατ. ευρώ.

MOTOR OIL: Φανταστείτε τώρα σε μία αγορά, όπως η δική μας, οι επενδυτές να διαβάζουν καθημερινά την αύξηση της short θέσης ενός μεγάλου fund σε μία μετοχή και αυτή να μην υποχωρεί. Σε άλλες περιπτώσεις ή σε κάποια άλλη χρονική στιγμή θα είχε βουλιάξει η μετοχή από τις πωλήσεις πανικοβλημένων επενδυτών. Εδώ όμως, δεν έχει συμβεί. Γιατί; Προφανώς γιατί κάποιοι βλέπουν το αντίθετο από αυτό που βλέπει η Millenium. Μεγάλες εντολές πώλησης ακόμα και στις τελικές δημοπρασίες, προφανώς σε μία προσπάθεια να στηρίξει τη θέση του ο σορτάκιας. Στα 21,62 ευρώ και στο -0,83% με υψηλό τζίρο και πάλι και άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά το κλείσιμο δημοσίευσε αποτελέσματα εξαμήνου. Στα 6,2 δισ. ευρώ από 5,92 δισ. ευρώ ο τζίρος και στα 362 εκατ. ευρώ τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη από 275,4 εκατ. ευρώ. Τα δημοσιευμένα EBITDA στα 638,6 εκατ. ευρώ από 535,1 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με την έκτακτη φορολογία η εταιρεία την εκτιμά στα 205 εκατ. ευρώ και θα την περάσει στην τρέχουσα χρήση.

CENERGY: Θα σημειώσουμε πως αν και η κερδοφορία ήταν εξαιρετική, οι ταμειακές ροές δεν ικανοποιούν. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν μόλις 17 εκατ. ευρώ και προφανώς δεν κάλυψαν τις επενδυτικές δαπάνες που ήταν 121,8 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο καθαρός δανεισμός και να μειωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα. Πάνω από 100 εκατ. ευρώ αυξήθηκε ο δανεισμός στο εξάμηνο. Ωστόσο, ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA είναι αρκετά καλός και η διοίκηση περιμένει πως θα παραμείνει κοντά στις 2 φορές στο τέλος της χρήσης. Στα 9,76 ευρώ και στο +1,56% με υψηλό όγκο άνω των 250 χιλ. τεμαχίων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρά τη θετική έκθεση της JP Morgan, είδαμε αρκετές πιέσεις σήμερα. Ειδικά στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν δυνατές εντολές πώλησης. Μεγάλος ο τζίρος στη Eurobank και πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με τους αγοραστές να μην αφήνουν τους πωλητές στο τέλος να τη βυθίσουν. Στο -1,81% η ΕΥΡΩΒ, στο -1,96% η ΠΕΙΡ που ήταν και χαμηλό ημέρας, στο -1,85% η ΕΤΕ, επίσης σε χαμηλό ημέρας και η ΑΛΦΑ στο -1,60%.

COCA COLA: Από τις λίγες της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχώρισαν σήμερα και κατέγραψε ισχυρή άνοδο, κλείνοντας μάλιστα το χάσμα που είχε αφήσει λόγω της πτώσης της αγοράς στις 5 Αυγούστου. Στα 33,28 ευρώ και στο +3,74%.

ΟΠΑΠ: Αρκετά χαμηλά έβαλαν κάποιοι εντολές πώλησης στις τελικές δημοπρασίες. Τόσο χαμηλά που έδειχνε κλείσιμο στα 15,15 ευρώ, δηλαδή με απώλειες πάνω από 5% και όγκο πάνω από 75 χιλ. τεμάχια, μόνο στο τέλος. Δεν τα κατάφεραν πάντως αλλά πέτυχαν να τον κλείσουν σε χαμηλό ημέρας και στα 15,81 ευρώ με απώλειες 1,80%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Κάθε χθες και καλύτερα. Απίστευτη απαξίωση. Καθημερινά μειώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να μειώνονται οι συναλλαγές και να γίνεται πιο δύσκολη η αποχώρηση κάποιοι επενδυτή. Δυστυχώς, αν και φθηνές πολλές μετοχές, έχουν μόνο πωλήσεις και αρκετές βγαίνουν από θεσμικά χαρτοφυλάκια, λόγω εμπορευσιμότητας.


FOURLIS: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο, έκλεισε με άνοδο 3,59% και στα 3,8950 ευρώ.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Από τις λίγες μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης που ξεχώρισαν και ενισχύθηκε 2,39%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης