Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Κραχ -25% στη μετοχή της Super Micro μετά το σορτάρισμα της Hindenburg Research

Wall Street: Κραχ -25% στη μετοχή της Super Micro μετά το σορτάρισμα της Hindenburg Research
Αναλυτές της JP ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους ισχυρισμούς του Hindenburg είναι «δύσκολο να επαληθευτούν»
«Βουτιά» άνω του 25% καταγράφει η μετοχή της Super Micro Computer (κεφαλαιοποίηση 23,6 δισ. δολάρια) στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq της Wall Street, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα υποβάλει έγκαιρα την ετήσια έκθεσή της για το οικονομικό έτος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Η απόφαση της Super Micro έρχεται μετά το «σορτάρισμα» της γνωστής εταιρείας - short seller Hindenburg Research, η οποία υποστηρίζει πως εντόπισε «νέα στοιχεία λογιστικής χειραγώγησης». Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η καθυστέρηση στην ετήσια έκθεση της Super Micro σχετίζεται με τα ευρήματα της Hindenburg.
Η Super Micro κατασκευάζει υπολογιστές που οι εταιρείες χρησιμοποιούν ως διακομιστές για ιστότοπους, αποθήκευση δεδομένων και άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης (AI). Οι πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνουν σημαντικούς παίκτες στην AI, όπως οι Nvidia, AMD και Intel.
Αναλυτές της JP ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους ισχυρισμούς του Hindenburg είναι «δύσκολο να επαληθευτούν» και εκτιμούν ότι η έκθεση είναι «σε μεγάλο βαθμό κενή από λεπτομέρειες σχετικά με υποτιθέμενες λανθασμένες ενέργειες από την εταιρεία».
Μέχρι τη σημερινή (28/8) κατάρρευση, η μετοχή είχε ενισχυθεί σχεδόν 50% για το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης