Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή στις 7 Σεπτεμβρίου - Ο Πολάκης πάει για αντιπρόεδρος του κόμματος

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή στις 7 Σεπτεμβρίου - Ο Πολάκης πάει για αντιπρόεδρος του κόμματος
Πληροφορίες λένε ότι ο Πολάκης θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ και με μεγάλη θέση, ίσως και αντιπρόεδρος του κόμματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανυποληψίας και της διάλυσης μετά τα γεγονότα της έκτακτης ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την αλλαγή προέδρου της Κ.Ο. Καταρχάς να πούμε μία σημαντική λεπτομέρεια, ότι στην ψηφοφορία που έγινε έλειπε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Πόπη Τσαπανίδου που θα ορκιστεί βουλευτής την Παρασκευή.

Την Παρασκευή ο Κασσελάκης θα είχε πέσει

Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι δύο δεν θα στήριζαν την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη και αυτομάτως ο Κασσελάκης θα έπεφτε καθώς δεν θα είχε την πλειοψηφία της Κ.Ο.
Γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς συμβούλεψε τον Κασσελάκη να κάνει γρήγορα την ψηφοφορία, πριν την ορκωμοσία της Τσαπανίδου ώστε να μπορέσει να αλλάξει η προεδρία της Κ.Ο χωρίς προβλήματα.
Όμως, τα προβλήματα θα συνεχιστούν…

Επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης ως… αντιπρόεδρος

Τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στον ΣΥΡΙΖΑ;
Η διαγραφή της Αθηνάς Λινού για τις συμβάσεις που κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης δικαιώνει τον κρητικό και ουσιαστικά τον επαναφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο Πολάκης θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ και με μεγάλη θέση, ίσως και αντιπρόεδρος του κόμματος.
Έτσι πραγματώνεται αυτό που ήθελε και ο ίδιος ο Κασσελάκης, να βάλει τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη σε θέσεις κλειδιά προκειμένου να τον υποστηρίξουν τόσο στο καταστατικό συνέδριο που έρχεται αλλά κυρίως στην εξαιρετικά δύσκολη Κεντρική Επιτροπή.

Πότε θα έχουμε διασπάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Και αυτό διότι είναι πολύ πιθανό η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ να κορυφωθεί στην Κεντρική Επιτροπή στις 7-8 Σεπτέμβρη.
Η κορύφωση της εσωκομματικής κρίσης μπορεί να λάβει χώρα είτε με την κατάθεση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη είτε μέσα από τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη.
Τη διαγραφή Σπίρτζη τη ζήτησε με καθαρό τρόπο ο Κασσελάκης στη προχθεσινή ομιλία του στην ΚΟ.
Αν τελικά εγκριθεί η διαγραφή Σπίρτζη τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξωθηθούν οι 87 στην αποχώρηση.
Τότε θα έχουμε και την απώλεια από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία αναγκαστικά θα την λάβει το ΠΑΣΟΚ…

Τι πραγματικά θέλει να κάνει ο Τσίπρας

Την ίδια ώρα, o Αλέξης Τσίπρας τονίζει στο περιβάλλον του ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποια δημόσια δήλωση ούτε και να παρέμβει στα εσωτερικά του κόμματος.
Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ελέγχει πλήρως την ομάδα των 87 και ότι κάποια πρόσωπα (Γεροβασίλη, Φάμελος, Νοτοπούλου) κινούνται υπό τις οδηγίες του και μόνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ισχυρές επαφές με όλα τα στελέχη του χώρου, με τη Νέα Αριστερά και με πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό δε σημαίνει ότι θέλει να επιστρέψει ενεργά όντα πρόεδρος κάποιου κόμματος, αλλά θα ήθελε να είναι ρυθμιστής κάποιου νέου κόμματος που αργότερα τον προτείνει σε μεγάλο πολιτειακό αξίωμα.
Πάντως, είναι βέβαιο ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη που θεωρεί ότι έχουν τελματώσει το κόμμα σε έσχατο επίπεδο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης