Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Υπεράκτια: Πιέσεις ΕΔΕΥΕΠ στο Υπ. Πολιτισμού για τρεις περιοχές - Η θέση του ΥΠΕΝ

Υπεράκτια: Πιέσεις ΕΔΕΥΕΠ στο Υπ. Πολιτισμού για τρεις περιοχές - Η θέση του ΥΠΕΝ

Αναζητείται η χρυσή τομή για τα τα «Κρήτη 1», το «Κρήτη 2α και 2β» και την περιοχή ανοικτά της Γυάρου

Στην προσπάθεια να ξεπεραστούν τα θέματα που θέτει το ΚΑΣ, μπλοκάροντας τις τρεις θαλάσσιες περιοχές στην Κρήτη  όπου σχεδιάζεται να γίνουν πλωτά αιολικά, θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες οι επαφές μεταξύ των δύο υπουργείων Ενέργειας και Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη απόφαση του ΥΠΠΟ εξαιρεί από την έγκρισή του τα «Κρήτη 1», το «Κρήτη 2α και 2β» και την περιοχή ανοικτά της Γυάρου, εγκρίνοντας τις υπόλοιπες 16 από τις 19 θαλάσσιες ζώνες που περιλαμβάνονται στη στρατηγική μελέτη. 

Χθες η ΕΔΕΥΕΠ παρουσίασε στο υπουργείο Πολιτισμού τις προτάσεις της για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να μην εξαιρεθούν των σχεδίων οι περιοχές.

Η  χθεσινή συνάντηση μεταξύ ΕΔΕΥΕΠ και υπουργείου Πολιτισμού, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες με συχνές παρεμβάσεις του υπουργείου Ενέργειας, και συζητήσεις αντιπροτάσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συγκεκριμένα το «Κρήτη 1» και η Γυάρος στην ομάδα με τις πρώτες έξι περιοχές που έχουν προκριθεί ώστε να εγκατασταθούν σε αυτές, μετά από διαγωνισμό, τα πρώτα πλωτά offshore αιολικά στη χώρα μας και για το υπουργείο Ενέργειας είναι σημαντικό να μην εξαιρεθούν.

Θα ακολουθήσουν και επόμενες συναντήσεις, σε μια προσπάθεια, να βρεθεί η χρυσή τομή, που θα επιτρέψει και ο σχεδιασμός να περιλαμβάνει τις τρεις περιοχές και να μην προκαλείται οπτική όχληση, από τα πλωτά αιολικά σε περιοχές κοντά σε μνημεία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης