Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνος ο Borrell της ΕΕ, ζήτησε να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία

Επικίνδυνος ο Borrell της ΕΕ, ζήτησε να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία
Ο Josep Borrell ζήτησε να διατεθούν στην Ουκρανία μέσα αεράμυνας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη χρήση δυτικών όπλων.
Στην επικίνδυνη γραμμή όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία εμμένει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ο Josep Borrell ζήτησε να διατεθούν στην Ουκρανία μέσα αεράμυνας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη χρήση δυτικών όπλων, αίτημα στο οποίο εμμένει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, το οποίο ωστόσο αρνούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, καλωσόρισε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις (AFU) στην περιοχή του Kursk, κάνοντας λόγο για «στρατηγικό θάρρος» και προέτρεψε να δοθούν στο Κίεβο περισσότερα συστήματα αεράμυνας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για πλήγματα κατά της Ρωσίας με δυτικά όπλα.
Αυτό δήλωσε κατά την άφιξή του σε μια άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου ταξίδεψε μαζί με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba.
Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η απόφαση του Borrell από τη Βουδαπέστη στις Βρυξέλλες να τιμωρήσει την Ουγγαρία για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Viktor Orban στη Ρωσία και την Κίνα στις αρχές Ιουλίου με «ασυντόνιστες» ειρηνευτικές πρωτοβουλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Εκτοξεύοντας την επίθεση εντός του ρωσικού εδάφους, η Ουκρανία επέδειξε μεγάλο στρατηγικό θάρρος. Αυτό είναι μεγάλη είδηση», δήλωσε ο Borrell. Κατηγόρησε τη Ρωσία για αντίποινα κατά των πολιτικών υποδομών της Ουκρανίας, τα οποία, όπως είπε, «θα πρέπει να βυθίσουν την Ουκρανία στο σκοτάδι».
«Τα συστήματα αεράμυνας χρειάζονται από την Ουκρανία σήμερα περισσότερο από ποτέ και αυτό θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας», είπε.
Ζήτησε επίσης τη χρήση των δυτικών όπλων «σε πλήρη ισχύ» με την άρση όλων των περιορισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης