Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη κλοπή - Η ΕΕ στέλνει 1,4 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα έσοδα των ρωσικών assets

Η μεγάλη κλοπή - Η ΕΕ στέλνει 1,4 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα έσοδα των ρωσικών assets
H ΕΕ αλλάζει τη λογική της βοήθειας προς το Κίεβο
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε ότι η ΕΕ έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τα έσοδα από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την πληρωμή στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί 1,4 δισ. ευρώ.
«Έχουμε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούμε τα έσοδα από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, 1,4 δισ. ευρώ έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία και σε χώρες της ΕΕ για την πληρωμή στρατιωτικών προμηθειών», δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι η ΕΕ αλλάζει τη λογική της βοήθειας προς το Κίεβο, αντικαθιστώντας την επιστροφή της χρηματοδότησης για τις ήδη καταβληθείσες στρατιωτικές προμήθειες από τις χώρες της ΕΕ με την προχρηματοδότηση των αγορών αυτών από τα έσοδα των ακινητοποιημένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
η ΕΕ και οι χώρες της G7 δέσμευσαν σχεδόν το ήμισυ των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας, ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ. Περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στην ΕΕ, κυρίως στους λογαριασμούς της βελγικής Euroclear, ενός από τα μεγαλύτερα συστήματα διακανονισμού και εκκαθάρισης στον κόσμο.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη κλοπή, σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν στοχεύει μόνο ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία.

www.bankingmews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης