Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις ουκρανικές υποδομές ενέργειας - Πιο κοντά σε ολικό blackout

Οι Ρώσοι διέλυσαν τις ουκρανικές υποδομές ενέργειας - Πιο κοντά σε ολικό blackout
Το Ινστιτούτο Οικονομικής Σχολής του Κιέβου εκτιμά ότι από την έναρξη της πλήρους εισβολής, η Ρωσία έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 16 δισ. δολαρίων στις ενεργειακές υποδομές
Οι επιθέσεις της Ρωσίας στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας φέρνουν τη χώρα «όλο και πιο κοντά» σε ένα πλήρες blackout.
Το Ινστιτούτο Οικονομικής Σχολής του Κιέβου εκτιμά ότι από την έναρξη της πλήρους εισβολής, η Ρωσία έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 16 δισ. δολαρίων στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.
Μιλώντας στο Sky News, η βουλευτής Kira Rudik, η οποία ζει στο Κίεβο, λέει ότι τα σπίτια της πόλης δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για το «μεγαλύτερο μέρος της ημέρας».
«Ακόμα και αυτή τη στιγμή, σας μιλάω σε όλους σας όντας σε μια γεννήτρια ντίζελ», είπε.
«Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι ακόμα, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να προστατευτούμε πλήρως από αυτές τις άγριες επιθέσεις. Και η Ρωσία συνεχίζει να μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτό το πλήρες blackout.
«Το πώς θα επιβιώσουμε το χειμώνα είναι ασαφές αυτή τη στιγμή, επειδή ο καιρός έξω είναι ακόμα καλός.
Αλλά μόλις κάνει περισσότερο κρύο και οι άνθρωποι αρχίσουν να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια, δεν θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε».

Κρύβει την καταστροφή ο Zelensky

Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε τον Ιούνιο ότι η Ρωσία είχε καταστρέψει το 80% της παραγωγής θερμικής ενέργειας της Ουκρανίας και το ένα τρίτο της υδροηλεκτρικής παραγωγής της.
Αλλά αυτή την εβδομάδα, αρνήθηκε να διευκρινίσει τι περαιτέρω ζημιές είχαν προκαλέσει τα χτυπήματα της Δευτέρας.
«Δεν μου αρέσουν πραγματικά οι ενεργειακές δημόσιες σχέσεις», δήλωσε. «Δεν είναι πολύ χρήσιμο όταν ο εχθρός γνωρίζει τι ζημιά έχουν κάνει.
«Ας παραμείνουν κρυφές οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των ενεργειακών μας εγκαταστάσεων και το τι κάνουμε αυτή τη στιγμή εκεί», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης