Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στις 30 Αυγούστου το rebalancing του MSCI – Στο επίκεντρο εκροών Motor Oil και τράπεζες - Που θα υπάρχουν εισροές

Στις 30 Αυγούστου το rebalancing του MSCI – Στο επίκεντρο εκροών Motor Oil και τράπεζες - Που θα υπάρχουν εισροές
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκροές στη Motor Oil εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 5,6 εκατ. τεμάχια
Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με μεγάλο οίκο του εξωτερικού και βάσει των υπολογισμών που έχει κάνει, αύριο 30 Αυγούστου 2024, αναμένονται σημαντικές εκροές για τις περισσότερες ελληνικές μετοχές που συμμετέχουν στους δείκτες MSCI.
Κυριαρχεί φυσικά η έξοδος της Motor Oil από τον MSCI Greece Standard και ήδη στις τελευταίες συνεδριάσεις παρατηρείται μεγάλος όγκος συναλλαγών στη μετοχή.
Σήμερα, είναι πρώτη σε συναλλαγές και υποχωρεί 1% παρά τα ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που δημοσίευσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκροές στον τίτλο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 5,6 εκατ. τεμάχια.
Να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εισόδους του τίτλου στον δείκτη, όπως έγραψε το Bankingnews ο όγκος ήταν 6 εκατ. τεμάχια την τελευταία φορά και 4 εκατ. τεμάχια την προηγούμενη.
Στην αγορά υπήρχε το ερώτημα κατά τις τελευταίες μέρες, τι θα γίνει με τις άλλες 9 μετοχές του δείκτη και αν θα πάρουν αυτές τη στάθμιση της Motor Oil και άρα θα έχουν εισροές.
Ωστόσο, φαίνεται πως και αυτές θα έχουν εκροές και συγκεκριμένα η Eurobank αναμένεται να έχει 2,7 εκατ. τεμάχια, η Εθνική 800 χιλ. τεμάχια, η Τράπεζα Πειραιώς περίπου 1,1 εκατ. τεμάχια και η Alpha Bank 2,6 εκατ. τεμάχια.
Ίσως αυτή η εκτίμηση να εξηγεί και την αδυναμία των τραπεζών στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Σήμερα υπάρχει και πάλι πίεση στον κλάδο με το δείκτη να υποχωρεί 0,7%.
Στα υπόλοιπα χαρτιά, η Jumbo θα έχει μικρή εκροή 67 χιλ. τεμαχίων, ο ΟΠΑΠ 251 χιλ. τεμάχια, η ΔΕΗ 200 χιλ. τεμάχια, η Metlen 86 χιλ. τεμάχια και ο ΟΤΕ 266 χιλ. τεμάχια.
Εκτός MSCI Greece Standard και στις μετοχές που μετέχουν σε άλλους δείκτες η Lamda αναμένεται να έχει εκροές 140 χιλ. τεμαχίων και η Intrakat 130 χιλ. τεμάχια.
Εισροές θα έχουν η Aegean 60 χιλ. τεμάχια, η Optima Bank 69 χιλ. τεμάχια και η Intralot 113 χιλ. τεμάχια.
Υπενθυμίζεται πως οι αλλαγές στους δείκτες θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά αύριο τα funds που ακολουθούν τους δείκτες θα προσαρμόστούν και θα εκτιναχθεί η αξία συναλλαγών στο ελληνικό χρηματίστηριο, κυρίως κατά τις τελικές δημοπρασίες. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης