Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στις ΗΠΑ – Ως καταδότη βλέπουν τον Zuckerberg (Facebook) οι Δημοκρατικοί, έριξε «βόμβα» για να μην έχει την τύχη του Telegram

Χάος στις ΗΠΑ – Ως καταδότη βλέπουν τον Zuckerberg (Facebook) οι Δημοκρατικοί, έριξε «βόμβα» για να μην έχει την τύχη του Telegram
Είναι πιθανό να φοβάται ότι θα έχει τη μοίρα του Pavel Durov στη Γαλλία, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι έρθουν στην εξουσία μετά τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2024
Σχετικά Άρθρα
«Αυτή δεν είναι πράξη ελευθερίας του λόγου, πρόκειται για πολιτική χειροβομβίδα» - έτσι αξιολογείται η αναγνώριση του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι πιέστηκε να λογοκρίνει περιεχόμενο που ήταν κατά της πολιτικής του Λευκού Οίκου στη διάρκεια της πανδημίας του Covid 19.
«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, ζήτησαν επανειλημμένα λογοκρισία ορισμένου περιεχομένου για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν έντονη απογοήτευση όταν δεν συμφωνούσαμε», είπε ο Zuckerberg σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του επιτροπή από τον βουλευτή Jim Jordan, έναν Ρεπουμπλικανό από το Οχάιο.
Ο Zuckerberg χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά των αρχών «λάθος» και εξέφρασε τη λύπη του που «δεν είχε μιλήσει για αυτό πιο ανοιχτά» μέχρι τώρα.
Οι αποφάσεις που πήρε η διοίκηση του κοινωνικού δικτύου υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα επαναλαμβάνονταν σήμερα, διαβεβαίωσε.
Από εδώ και πέρα, τέτοιες παραχωρήσεις αποκλείονται και η εταιρεία είναι έτοιμη να «αντεπιτεθεί» σε μια τέτοια κατάσταση.

Τι συνέβαινε επί πανδημίας

Νωπές παραμένουν οι μνήμες της μεταχείρισης των πολέμιων του lockdown και του μαζικού εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι οποίοι κατηγορούσαν τις μεγαλύτερες δυτικές πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης για αυστηρή λογοκρισία.
Οποιαδήποτε διαφωνία, ακόμη και αμφιβολία καταπνιγόταν: τα μηνύματα είτε δεν εμφανίζονταν σε άλλους χρήστες είτε διαγράφονταν εντελώς.
Ακόμη και ο Donald Trump, ο σημερινός πρόεδρος εκείνη την εποχή, υπέφερε .
Στη σελίδα του κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο ο αρχηγός του κράτους είπε ότι τα παιδιά έχουν «ανοσία στον κορωνοϊό».
Τέσσερις ώρες αργότερα το βίντεο διαγράφηκε.
Από τη μία πλευρά, η ευρεία διάδοση ανοιχτά αντιεπιστημονικών απόψεων έβλαψε την εκστρατεία εμβολιασμού.
Από την άλλη πλευρά, η δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα της καταπολέμησης του κορωνοϊού έχει γίνει ουσιαστικά αδύνατη.
Και, όπως αποδεικνύεται τώρα, υπήρχαν πολλά από αυτά: ορισμένα εμβόλια αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν τόσο ασφαλή όσο ισχυρίζονταν, υπήρξαν σοβαρά σφάλματα στην έρευνα στην οποία βασίστηκαν οι αποφάσεις πολιτικής.
Τέλος, υπάρχουν υποψίες ότι υπήρξαν εγκλήματα διαφθοράς.
Αποδεικνύεται όμως ότι οι θεωρητικοί της συνωμοσίας έχουν εν μέρει δίκιο: οι αρχές πράγματι «κρύβονται».
Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, τέτοια ψέματα υπονομεύουν μακροπρόθεσμα την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και σε ολόκληρο το ιατρικό σύστημα.

Πιέσεις και για τον Hunter Biden

Αλλά η ειλικρίνεια του Zuckerberg δεν περιορίστηκε στην ιστορία του εμβολίου.
Παραδέχτηκε επίσης ότι το κοινωνικό δίκτυο ήταν απαισιόδοξο για την έκδοση μηνυμάτων για την έρευνα κατά του Hunter Biden, του γιου του σημερινού προέδρου.
Το 2020, η New York Post δημοσίευσε υλικό σχετικά με τα σχέδια διαφθοράς του Biden Junior στην ουκρανική εταιρεία ενέργειας Burisma.
Επιπλέον, ενέπλεξε τον πατέρα του στις υποθέσεις του όταν υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Barack Obama.
Το FBI προειδοποίησε το Facebook για μια «δυνητική ρωσική επιχείρηση παραπληροφόρησης» που στοχεύει την οικογένεια Biden και την Burisma πριν από τις εκλογές.
Το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να εξετάσει αυτό το ζήτημα περιορίζοντας προσωρινά τη διάδοση σχετικών πληροφοριών.
«Η αναφορά δεν ήταν ρωσική παραπληροφόρηση και είναι πλέον ξεκάθαρο: δεν έπρεπε να υποβαθμίσουμε αυτή την ιστορία», έγραψε ο Zuckerberg, υποσχόμενος ότι δεν θα συμβεί ξανά.

«Πρόδωσα τους συνεργούς μου»

Όπως σημειώνει ο Αμερικανός μελετητής Malek Dudakov, δεν υπάρχει τίποτα νέο στις ομολογίες του Zuckerberg.
Όλοι γνωρίζουν τη λογοκρισία στο Facebook εδώ και πολύ καιρό, μεταξύ άλλων χάρη σε πολυάριθμες διαρροές πληροφοριών.
Ωστόσο, η δήλωση του επικεφαλής του Meta ήταν απρόσμενη.
Αυτό είναι ένα αρκετά δυνατό πλήγμα των μέσων ενημέρωσης στην κυβέρνηση Biden – Harris την παραμονή των εκλογών.
Αλλά ο ιδιοκτήτης του Facebook είναι υποστηρικτής των Δημοκρατικών.
Τώρα οι πολιτικοί επιστήμονες αναρωτιούνται τι προκάλεσε αυτή την επίθεση ειλικρίνειας.
Στην πραγματικότητα, ο μεγιστάνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «απλώς προσπαθεί να προστατεύσει την εταιρεία του» από νέα σκάνδαλα, προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί δημόσια από την πολιτική όσο το δυνατόν περισσότερο.
«Είναι πιθανό να φοβάται ότι θα έχει τη μοίρα του Pavel Durov στη Γαλλία, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι έρθουν στην εξουσία μετά τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2024.
Άλλωστε, είναι τρομερά δυσαρεστημένοι με τη λογοκρισία στο Facebook και μπορεί να θέλουν να εκδικηθούν.
Με τις ομολογίες του, ο Zuckerberg ελπίζει να απαλλάξει τον εαυτό του από την ευθύνη, κατηγορώντας την κυβέρνηση Biden.
Ίσως βέβαια ο Zuckerberg βιάζεται να απαλλαγεί από πολιτικούς κινδύνους για να επικεντρωθεί σε άλλα προβλήματα.
Η Meta υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι μιας ομοσπονδιακής αντιμονοπωλιακής αγωγής που ασκήθηκε μετά την εξαγορά του Instagram και του WhatsApp.
Πιο πρόσφατα, το δικαστήριο αποφάνθηκε κατά της Google σε παρόμοια υπόθεση.
Ο Zuckerberg είναι γενικά γνωστός ότι δεν του αρέσει να πηγαίνει στα δικαστήρια για μεγάλο χρονικό διάστημα: προτιμά να κλείσει γρήγορα τη διαδικασία πληρώνοντας στους ενάγοντες ένα μεγάλο ποσό.
Σε αυτή την περίπτωση, αντί για μετρητά, έδωσε στους Ρεπουμπλικάνους αυτό που πραγματικά χρειάζονταν - πολιτικούς πόντους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης