Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Τα F – 16 θα καταστρέφονται συνεχώς από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Zakharova: Τα F – 16 θα καταστρέφονται συνεχώς από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις
Γεγονός η καταστροφή του πρώτου ουκρανικού F16
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova είχε δηλώσει πως τα μαχητικά F – 16 δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου και θα καταστρέφονται συνεχώς από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Υπενθυμίζεται πως πανικός προκλήθηκε στο ΝΑΤΟ με την επιβεβαίωση της είδησης πως το πρώτο ουκρανικό μαχητικό F-16 που έδωσε η Βορειοατλαντική Συμμαχία στην Ουκρανία συνετρίβη τη Δευτέρα (26/8), σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, λίγες εβδομάδες μετά την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους αμερικανικής κατασκευής στην εμπόλεμη χώρα.
Οι αρχικές αναφορές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε από εχθρικά πυρά, αν και το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ενός τεράστιου πυραυλικού μπαράζ που συγκλόνισε την Ουκρανία τη Δευτέρα (26/8) είπε ο ίδιος αξιωματούχος, επισημαίνει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.
Η Ουκρανία χρησιμοποίησε τα αεροσκάφη για πρώτη φορά σε μάχη για να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια των επιδρομών αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με τον παράνομο πρόεδρο του Κιέβου Volodymyr Zelensky.
Η ίδια πηγή απέδωσε τη συντριβή του αεροσκάφους σε λάθος του πιλότου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης