Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μυστήριο στον Βόλο με τα νεκρά ψάρια, στα μαχαίρια Μπέος με Κουρέτα – Το «νούμερο», ο «δήμαρχος που δέρνει» και τα ερωτήματα

Μυστήριο στον Βόλο με τα νεκρά ψάρια, στα μαχαίρια Μπέος με Κουρέτα – Το «νούμερο», ο «δήμαρχος που δέρνει» και τα ερωτήματα

Εικόνες καταστροφής με τα νεκρά ψάρια στον Βόλο και οι τόνοι ανεβαίνουν, χωρίς να παίρνουν απαντήσεις οι πολίτες 

Ένα πέπλο μυστηρίου έχει απλωθεί στον Βόλο γύρω από το μεγάλο πρόβλημα που εμφανίστηκε με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που ξεβράστηκαν σε λιμάνια, ακτές αλλά και στα ανοιχτά του Παγασητικού.
Έγιναν έλεγχοι πριν από το συμβάν στα νερά της λίμνης Κάρλα και στα νερά του Παγασητικού;
Ποιος έχει την ευθύνη;
Ποιος μάζεψε τα ψάρια και προσπάθησε να τα θάψει δίπλα σε οικισμό;
Έχει δίκιο ο Μπέος ή ο Κουρέτας;
Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.

Εικόνες περιβαλλοντικής καταστροφής

Εικόνες γροθιά στο στομάχι καταγράφονται στον χείμαρρο του Ξηριά, στον Βόλο.
Χιλιάδες νεκρά ψάρια έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το δίχτυ για την προστασία του Παγασητικού με τα εναέρια πλάνα να αποκαλύπτουν εικόνες αποκάλυψης.
«Νεκρή φύση» σε μήκος περίπου 500 μέτρων.

xirias-psaria-1024x576.jpg

Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που φορτώνουν τα ψάρια σε μεγάλα φορτηγά, για να τα μεταφέρουν στον χώρο συγκέντρωσης, στο λιμάνι του Βόλου.
Τα πλάνα από το drone του gegonota.news είναι αποκαρδιωτικά.
Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, κάθε φορά που οι δαγκάνες των μηχανημάτων απομακρύνουν μια ποσότητα ψαριών από τον χείμαρρο, αποκαλύπτεται το χρώμα του νερού που έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα τους.

psaria2-1.jpg

Το ειδικό δίχτυ, που τοποθετήθηκε στον Ξηριά, κατέστη δυνατό να τοποθετηθεί διότι μειώθηκε η ροή του αρδευτικού νερού, καθώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ποτισμάτων των αγροτικών εκτάσεων.
Εκφράζονται όμως φόβοι ότι από τη στιγμή που το νερό δεν περνά ποια υπάρχει ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν εκτάσεις.
Γι’ αυτό, τα συνεργεία εργάζονται για να επισκευαστεί το αντλιοστάσιο της Πέτρας για να οδηγήσει τα νερά πίσω στον ταμιευτήρα της Κάρλας.

Στα μαχαίρια Μπέος – Κουρέτας

Ο Αχιλλέας Μπέος τις τελευταίες ημέρες εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά του περιφερειάρχη κατηγορώντας τον τόσο για την περιβαλλοντική καταστροφή, όσο και για τη διαχείρισή του.
Ο δήμαρχος Βόλου έχει κατηγορήσει ευθέως την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα.
Ο Αχιλλέας Μπέος, μετά τις δηλώσεις του και την αποποίηση ευθυνών, κατήγγειλε ότι εργολάβος έθαψε νεκρά ψάρια μέσα στον χείμαρρο του Ξηριά κατ’ εντολή του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και των στελεχών της Περιφέρειας.
Μάλιστα προχώρησε σε μήνυση κατά εργολάβου που όπως ισχυρίζεται επιχείρησε να θάψει τα νεκρά ψάρια εντός του Ξηριά στο ύψος της γέφυρας Διμηνίου.
Στις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Βόλου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, κατηγόρησε ευθέως την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τονίζοντας πως εκείνη ευθύνεται για αυτές τις ενέργειες.
Ο εργολάβος και ο χειριστής του μηχανήματος οδηγήθηκαν στο ΑΤ για παροχή εξηγήσεων.
Μετά την καταγγελία του δημάρχου Βόλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonotanews, ο περιφερειάρχης αρνήθηκε ότι δόθηκε εντολή από τον ίδιο για την ταφή των ψαριών μέσα στον χείμαρρο και άφησε υπαινιγμούς για προβοκάτσια από τον Αχ. Μπέο.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Κουρέτα, κάλεσε τον εργολάβο της Περιφέρειας να ενημερώσει για το τι ακριβώς συνέβη. Πάντως, η ίδια επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι τα νεκρά ψάρια που μαζεύονται από την θάλασσα και τον Ξηριά, μεταφέρονται στην προβλήτα 1 του λιμανιού στην Μπουρμπουλήθρα, όπου φορτώνονται σε κοντέϊνερ και οδηγούνται στην εταιρεία ΛΑΒΥΣ της Λάρισας για καύση.

«Θεατρινισμοί και ψεύδη» – «Ή εγώ ή αυτός»

Ο Δημήτρης Κουρέτας, απαντώντας στις ύβρεις του Αχιλλέα Μπέου, τον κατηγόρησε για «θεατρινισμούς» και «ευτελισμό του ρόλου του Δημάρχου».
Υπογράμμισε δε πως «οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
«Το παιχνίδι αυτή τη στιγμή για το Βόλο είναι Morto.
Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο.
Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες.
Ή εγώ ή αυτός», τόνισε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ακόμη μια μεγάλη παράσταση θεάτρου είδαμε αυτές τις ημέρες από τον Αχιλλέα Μπέο.
Πάντα πίστευα ότι από τύχη βρέθηκε στην αυτοδιοίκηση, αλλά σήμερα πείστηκα ότι το θέατρο έχασε ένα μεγάλο πρωταγωνιστή.
Όχι το κανονικό θέατρο όμως, αλλά το θέατρο του παραλόγου.
Ο Μπέος αντί να ασχοληθεί με το πρόβλημα που προέκυψε και μας αφορά όλους και κυρίως την πόλη του Βόλου, για ακόμη μια φορά επιδόθηκε σε θεατρινισμούς άνευ ουσίας, ευτελίζοντας τον ρόλο του Δημάρχου.
Απορώ πως οι Βολιώτες ανέχονται ακόμη τη διαστρέβλωση της αλήθειας από έναν άνθρωπο που κυκλοφορεί στο σκοτάδι με μπερέ για να μην λάμπει η καράφλα του και τη μέρα ντύνεται Δήμαρχος.
Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε υπεύθυνα τη δουλειά μας προσπαθώντας να επιλύουμε προβλήματα που προέκυψαν από άστοχες εκτιμήσεις του παρελθόντος και έλλειψη συνεργασίας των αρμοδίων φορέων.
Για το συγκεκριμένο θέμα που ασχολήθηκε ο Μπέος ξεκαθαρίζω ότι το επίμαχο μηχάνημα δεν μπορεί να σκάψει.
Είναι απλώς ένα μηχάνημα που βάζει τα ψάρια στην άκρη.
Στη συνέχεια άλλα συνεργεία παίρνουν τα ψάρια σε σακούλες για να τα παραδώσουν στην εταιρεία «ΛΑBIΣ» με την οποία η Περιφέρεια έχει σύμβαση.
Κατόπιν η εταιρεία τα καίει σε ειδικούς κλιβάνους.
Άρα δεν τίθεται θέμα ταφής των ψαριών το οποίο άλλωστε αποδεικνύεται και από το εποπτικό υλικό το όποιο κατέθεσε ο εργολάβος στον Εισαγγελέα.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η μήνυση του Μπέου (εδώ γελάμε…) μιλά για περιβαλλοντικό έγκλημα.
Ποιος;
Ο μπροστινός του LNG στον Παγασητικό.
Απέκτησε ο Μπέος περιβαλλοντική συνείδηση.
Οι ευθύνες για αυτό που προέκυψε από την Κάρλα και στη συνεχεία στον Παγασητικό δεν είναι της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Έτσι απλά και αληθινά.
Τα υπόλοιπα είναι δημιουργία εντυπώσεων και πολιτικά παιχνίδια.
Το παιχνίδι αυτή τη στιγμή για το Βόλο είναι Morto.
Δεν μπορεί κανείς να βρίζει, να λέει ψέματα και να δέρνει τον κόσμο.
Από σήμερα μπαίνω εγώ μπροστά, δίπλα στους Βολιώτες.
Ή εγώ ή αυτός.
Αυτά προς το παρόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης