Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Motor Oil: Το χρονοδιάγραμμα πώλησης μετοχών της Ελλάκτωρ, η μερισματική πολιτική και τα περιθώρια διύλισης

Motor Oil: Το χρονοδιάγραμμα πώλησης μετοχών της Ελλάκτωρ, η μερισματική πολιτική και τα περιθώρια διύλισης
Το επόμενο 3% περίπου θα πουληθεί στην Ελλάκτωρ το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο και το υπόλοιπο ποσοστό πάλι 6 μήνες μετά
Το χρονοδιάγραμμα της περαιτέρω μείωσης της συμμετοχής της Motor Oil στην Ελλάκτωρ, ανέλυσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τζαννετάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Motor Oil, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών, σημειώνοντας, πάντως, πως δεν είναι κάτι που πιέζει χρονικά την εταιρεία και πως είναι ευχαριστημένη η διοίκηση με την επένδυση.
Όπως είπε πούλησε αρχικά ποσοστό λίγο κάτω από 3% και θα το ξανακάνει, αλλά η αντίληψη της διοίκησης είναι πως η Reggeborgh λόγω του κανονισμού της κεφαλαιαγοράς δεν μπορεί να αγοράσει πάνω από 3% σε διάστημα εντός 6 μηνών, καθώς μετά θα έχει υποχρέωση για δημόσια πρόταση.

Έτσι εκτιμά πως το επόμενο 3% περίπου θα πουληθεί το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο και το υπόλοιπο ποσοστό πάλι 6 μήνες μετά.
Υπογράμμισε πάντως πως έχει λάβει και την επιστροφή κεφαλαίου από την Ελλάκτωρ, ενώ περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Ηλέκτωρ.
Για την έκτακτη φορολογία ο κ.Τζαννετάκης ανέφερε αναμένει να οριστικοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου και θα είναι ίσως λίγο κάτω από 205 εκατ. ευρώ που εκτιμά η διοίκηση, αλλά έγραψε στη λογιστική κατάσταση την υψηλότερη εκτίμηση.
Αναφορικά με τα περιθώρια διύλισης είπε πως αυτά υποχώρησαν στο δεύτερο τρίμηνο αλλά κατάφερε να πετύχει αξιόλογα νούμερα ο όμιλος, ενώ παρατηρείται μία περαιτέρω υποχώρηση στο τρίτο τρίμηνο και δεν αποκλείεται μία αντίδραση από τους παραγωγούς όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, αν και απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή ανέφερε πως ο ορίζοντας είναι μακροπρόθεσμος και όχι λίγων μηνών.
Παρά την υποχώρηση η παραγωγή είναι δυνατή και υγιής η πορεία της δραστηριότητας.

Επιπλέον σημειώθηκε πως λόγω της πορείας του τουρισμού η δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι και πάλι βελτιωμένη.
Για το μέρισμα ανέφερε πως εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να επαναληφθεί φέτος το μέρισμα της χρήσης 2023, αλλά υπάρχουν ακόμα 5 μήνες για τη χρήση και μέχρι τότε θα δει η διοίκηση πως θα εξελιχθεί η πορεία και θα αποφασίσει.
Τέλος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό στο Σουέζ, όπου εγκλωβίστηκε πλοίο που θα έφερνε πετρέλαιο στην Κόρινθο και έγιναν πολλές πολιτικές παρεμβάσεις ώστε να λυθεί το θέμα και είναι ευχαριστημένος από την κατάληξη. Αν έρθει χωρίς μεγάλη καθυστέρηση στην Κόρινθο δε θα επηρεάσει το κεφάλαιο κίνησης, αλλά και αν αργήσει υπάρχουν εναλλακτικές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης