Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bezuglaya (Βουλευτής Ουκρανίας): Ψέματα τα περί συντριβής - Το F -16 καταρρίφθηκε κατά λάθος από … Patriot

Bezuglaya (Βουλευτής Ουκρανίας): Ψέματα τα περί συντριβής -  Το F -16 καταρρίφθηκε κατά λάθος από … Patriot
Η βουλευτής επέκρινε την Πολεμική Αεροπορία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επειδή περιέγραψε ψευδώς το περιστατικό ως «συντριβή»
Το αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος F-16, που παραδόθηκε στην Ουκρανία νωρίτερα το 2024, καταρρίφθηκε κατά λάθος από ουκρανικό σύστημα αεράμυνας Patriot, ισχυρίστηκε η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το F-16 του Ουκρανού πιλότου Alexey ‘Moonfish’ Mes καταρρίφθηκε από το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot λόγω έλλειψης συντονισμού μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων», έγραψε στο Telegram.

Ψέματα τα περί συντριβής

Η βουλευτής επέκρινε την Πολεμική Αεροπορία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επειδή περιέγραψε ψευδώς το περιστατικό ως «συντριβή».
«Η κουλτούρα του ψέματος στη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και σε άλλα ανώτερα στρατιωτικά αρχηγεία, οδηγεί στο γεγονός ότι το σύστημα διαχείρισης στρατιωτικών αποφάσεων δεν βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται και μάλιστα καταρρέει, όπως συμβαίνει και στις άλλες κατευθύνσεις», έγραψε.
Σύμφωνα με τα λόγια της, κανένας από τους στρατηγούς δεν τιμωρήθηκε για το περιστατικό που οδήγησε στην απώλεια τόσο του αεροσκάφους όσο και του πιλότου του.
Νωρίτερα, αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η Ουκρανία έχασε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 που δόθηκε από τη Δύση.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το μαχητικό δεν καταρρίφθηκε και η συντριβή πιθανότατα οφείλεται σε λάθος του πιλότου.
Αργότερα, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ουκρανού πιλότου F-16, Alexey Mes.
Ο πιλότος εκπαιδεύτηκε να πετάει F-16, σύμφωνα με το CNN.
Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι ο Mes σκοτώθηκε σε μάχη, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη στις 26 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης