Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Επενδυτές ετοιμαστείτε για δυνατή πτώση στο Χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο, διακυμάνσεις τον Οκτώβριο και άνοδο τον Νοέμβριο

Επενδυτές ετοιμαστείτε για δυνατή πτώση στο Χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο, διακυμάνσεις τον Οκτώβριο και άνοδο τον Νοέμβριο
Επειδή το ελληνικό χρηματιστήριο είναι προπομπός και προεξοφλητικός μηχανισμός… οι επενδυτές αρχίζουν να αποτιμούν ένα νέο κίνδυνο… που μέχρι χθες δεν υπήρχε.
Οι 1.500 μονάδες δεν θα διασπαστούν έως το τέλος του 2024.
Εάν αυτό συμβεί θα είναι μεγάλη έκπληξη αλλά και πάλι το ελληνικό χρηματιστήριο θα γυρίσει ξανά κάτω από τις 1.500 μονάδες.
Από τον Απρίλιο 2024 είχαμε προειδοποιήσει ότι οι 1.500 μονάδες θα είναι το υψηλό έτους και πολλές ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες αποδέχονται αυτή την προσέγγιση.
Ορισμένοι λένε αξιολογώντας τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις ότι λόγω της Morgan Stanley Capital International και των εκροών σε τράπεζες και Motor Oil η αγορά ατόνησε…
Ναι αυτό είναι αληθές σε κάποιο μεγάλο βαθμό αλλά μην ξεχνάμε ακόμη δεν έχουμε δει την μεγάλη διόρθωση… που θα έρθει…

Το βασικό σενάριο του BN

Επειδή το ελληνικό χρηματιστήριο είναι προπομπός και προεξοφλητικός μηχανισμός… οι επενδυτές αρχίζουν να αποτιμούν ένα νέο κίνδυνο… που μέχρι χθες δεν υπήρχε.
Στην Ελλάδα έχουμε πολιτική ακινησία, έχουμε σοβαρό πολιτικό έλλειμμα μια κυβέρνηση ακίνητη και μια αντιπολίτευση ανύπαρκτη.
Τέλος οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Η ΝΔ φθείρεται
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί
Υπάρχει ξεκάθαρα σοβαρό πολιτικό έλλειμμα στην Ελλάδα

Εάν σε αυτή την ανάλυση αξιολογήσουμε και

1)ότι οι τράπεζες έχουν καταστεί προβλέψιμες σε επίπεδο κερδών και κεφαλαίων, πουλάνε στους επενδυτές το αφήγημα της σταθερότητας που είναι ρεαλιστικό αλλά κάπου εκεί χάνεται η μαγεία του χρηματιστηρίου

2)Η Ελλάδα ούτε με όρους οικονομικούς, ούτε με πολιτικούς πάει καλά οπότε… μεγάλοι διεθνείς επενδυτές θα ανακρούσουν πρύμναν…

3)Για το χρηματιστήριο μια νίκη Trump θα είναι θείο δώρο αλλά εάν κερδίσει η αριστερή Kamala Harris θα έρθει η καταστροφή.
Προφανώς και το BN είναι ανοικτά υπέρ Trump για να έρθει άνοδος στην Wall Street όχι με δεκανίκια όπως 950 δισεκ. δολάρια επαναγορές ιδίων μετοχών και νομισματικές τακτικές της FED… αλλά με όρους πραγματικής χρηματιστηριακής ανάπτυξης.

Με βάση αυτά το βασικό σενάριο του BN είναι ότι τον Σεπτέμβριο θα δούμε μια πτώση 10% μακάρι να ήταν 20% αλλά επειδή οι ξένοι… δεν θα το αφήσουν πάμε για 10%.
Τον Οκτώβριο 2024 θα κυριαρχήσουν οι διακυμάνσεις και τον Νοέμβριο εκτιμούμε… ελέω Trump ότι θα υπάρξει ράλι που μπορεί να ξεκινήσει από τέλη Οκτωβρίου εάν είναι ξεκάθαρη η νίκη Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν ημέρα Τρίτη – όπως πάντα – 5 Νοεμβρίου 2024.
Εάν βγει η άσχετη Kamala Harris θα έχουμε πρόβλημα.
Για το 2025 ελέω προπαρασκευής της Morgan Stanley Capital International για να αναβαθμίσει το ελληνικό χρηματιστήριο – κακώς ναι κακώς – σε ώριμη αγορά από αναδυόμενη… έως τον Μάρτιο 2026… θα είναι μια τυπικά καλή χρονιά αλλά όχι τίποτα σπουδαίο…
Θα βγουν περίπου 16 με 18 δισεκ. και θα μπουν κάτι παραπλήσιο…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης