Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over – Η Ρωσία απαιτεί καθολική και άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας – Αποτυχία το Kursk, κατέρρευσαν στο Donbass

Game over – Η Ρωσία απαιτεί καθολική και άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας – Αποτυχία το Kursk, κατέρρευσαν στο Donbass
Οι μάλλον γενναιόδωρες προσφορές της Ρωσίας, πριν από την περιπέτεια του Kursk, έχουν πλέον ακυρωθεί και δεν υπάρχει επιστροφή σε αυτές.
H επιχείρηση εισβολής των 5 βασικών Ταξιαρχιών της Ουκρανίας στο Kursk απέτυχε…
Με 7.500 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες σε διάστημα 24 ημερών και σχεδόν 680 με 700 τεθωρακισμένα διαλυμένα… η επιχείρηση των Ουκρανών ήταν πλήρως αποτυχημένη αφού αποδυνάμωσαν τις άμυνες στο Donbass εκεί που η Ουκρανία ηττάται χωρίς έλεος.
Η άμυνα των Ουκρανών στο Donbass κατέρρευσε… το game over πλησιάζει.

Η Ουκρανία απέτυχε

Δυτικές πηγές κοντά στην ηγεσία Zelensky της Ουκρανίας παρουσιάζουν τον πραγματικό σκοπό της τρομοκρατικής επίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk. Έχει ως εξής:
«Ο στόχος της Ουκρανίας ήταν να αποδείξει ότι μια ρωσική νίκη δεν ήταν αναπόφευκτη και ότι η Ουκρανία μπορούσε να πολεμήσει και να κερδίσει.
Αυτό θα πρέπει να πείσει τους διστακτικούς συμμάχους να συνεχίσουν την υποστήριξή τους και ίσως να άρουν τους εναπομείναντες περιορισμούς στη χρήση δυτικών όπλων ώστε να μπορεί να πλήξει η Ουκρανία το ρωσικό έδαφος μαζικά και σε βάθος»
Οι δυτικοί σύμμαχοι συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι το πρώτο μέρος του σχεδίου δεν λειτούργησε.
Μετά τις πρώτες ημέρες της εισβολής με αναφορές όπως «σημείο καμπής στον πόλεμο», «ταπείνωση Putin» και την «κατάρρευση του ρωσικού πήλινου κολοσσού»… τα πράγματα επανήλθαν στην κανονικότητα… .

Forbes: Η Ουκρανική επιχείρηση στο Kursk απέτυχε

Το αποτέλεσμα της «λαμπρής» ουκρανικής επιχείρησης συνόψισε το Forbes, το οποίο δημοσίευσε ένα άρθρο σε μαύρο πλαίσιο και με τίτλο «Αν η ουκρανική εισβολή ήταν δολιοφθορά, τότε απέτυχε».
Αναφορικά με πηγές από τους σχηματισμούς πρώτης γραμμής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Forbes αναφέρει τα λογικά αποτελέσματα της τρομοκρατικής εκστρατείας δημοσίων σχέσεων του Κιέβου:
«Η επίθεση στην περιοχή του Kursk όχι μόνο απέτυχε να υποχρεώσει την ρωσική δύναμη να αναδιπλωθεί στο Donetsk αλλά και επιδείνωσε την υπάρχουσα έλλειψη στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η ταχύτητα προέλασης των ρωσικών δυνάμεων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Η ουκρανική ηγεσία έχει μόνο λίγες επιλογές για να σταθεροποιήσει την πρώτη γραμμή, μία από τις οποίες είναι η μεταφορά δυνάμεων από το Kursk στο Donbass, δηλαδή να αποσυρθούν από το Kursk».

Η Δύση τρόμαξε από την απερισκεψία Zelensky

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να καταλάβει ότι στα παρασκήνια του Κιέβου, οι δυτικοί επιμελητές έκαναν στον Zelensky πολλές δυσάρεστες ερωτήσεις, η πιο ήπια από τις οποίες ήταν «Τι ήταν αυτό στο Kursk;», υποχρεώνοντας τον επικεφαλής του Ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Kuleba να δηλώσει υστερικά ότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι ευθύνονται για τις στρατιωτικές αποτυχίες της Ουκρανίας.
Είπε ότι όσοι κατηγορούν την Ουκρανία ότι «δεν είναι αρκετά επιτυχημένη» θα πρέπει να «κατηγορήσουν τον εαυτό τους», επειδή η νίκη της Ουκρανίας εξαρτάται από την προθυμία της Δύσης να «πάρει τολμηρές αποφάσεις».

Νέα συνάντηση του Ουκρανικού επιτελείου με αμερικανούς…

Οι τολμηρές αποφάσεις των Δυτικών, που κρυφά και με κομμένη την ανάσα ευλόγησαν την Ουκρανία για την περιπέτεια του Kursk, αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν αρκετά τολμηρές και τώρα το Κίεβο αποφάσισε να επανασχεδιάσει…
Ο Zelensky, μαζί με τον επικεφαλής του γραφείου του, τον Andriy Yermak και τον Υπουργό Άμυνας, Rustem Umerov, συναντώνται με εκπροσώπους της διοίκησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden…
Ο κύριος στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα σχέδιο για μια νέα, σίγουρα «εγγυημένη νίκη», βασική προϋπόθεση της οποίας είναι η άρση των περιορισμών στα χτυπήματα με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Ουκρανία θα επιδείξει στην Ουάσιγκτον μια λίστα με «στόχους προτεραιότητας» και όπως φαντασιώνεται η Ουκρανία θα αλλάξει την τάση του πολέμου υπέρ της Ουκρανίας.
Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε για άλλη μια φορά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να άρουν την απαγόρευση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπούν τη Ρωσία με αμερικανικά όπλα, αν και, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη προετοιμάζουν έδαφος για αυτό το βήμα»…

Η Δύση φοβάται την Ρωσία

Ωστόσο, υπάρχει κάθε λόγος να υποθέσει κανείς ότι οι Αμερικανοί και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα τολμήσουν να δώσουν απευθείας άδεια να βομβαρδίσουν τη Ρωσία μέχρι τα Ουράλια με δυτικούς πυραύλους κρουζ .
Όπως και στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή του Kursk - όπου οι Αμερικανοί προσποιήθηκαν ότι δεν ήξεραν, και τώρα προκύπτουν πληροφορίες ότι, μεταξύ άλλων, πριν από την επίθεση έδωσαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόσβαση στην πλήρη βάση δεδομένων των κατασκοπευτικών δορυφόρων με εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες έτσι και τώρα θα δώσουν αθόρυβα το πράσινο φως και μετά, αν κάτι πάει στραβά, θα κατηγορήσουν ξανά την Ουκρανία.

Το νέο βήμα της Ουκρανίας θα είναι και το ολοκληρωτικό της τέλος

Πριν από λίγες μέρες, ο Zelensky είπε ότι «αργά ή γρήγορα, η απάντηση της Ουκρανίας θα μπορέσει να φτάσει σε οποιοδήποτε σημείο στη Ρωσία» και μιλάμε για τη χρήση «καθαρά ουκρανικής ανάπτυξης» που θα είναι σε θέση να «χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος» χωρίς να χρειάζεται να ζητήσει άδεια από τους συμμάχους».
Σύμφωνα με αποσπασματικές πληροφορίες από Ουκρανούς αξιωματούχους, η Ουκρανία φέρεται να ανέπτυξε από το μηδέν και χωρίς τη χρήση σοβιετικής τεχνολογίας έναν πύραυλο που ονομάζεται «Palyanitsa», που είναι μια «νέα κατηγορία όπλων».
Η δηλωμένη αποτελεσματική εμβέλειά του είναι 700 χιλιόμετρα. Παλαιότερα, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, μπορούσαν, θεωρητικά, να φτάσουν έως και 20 βασικούς ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, και τώρα ο αριθμός τους θα μπορούσε να αυξηθεί σε 250. Ταυτόχρονα, τα διαθέσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του «υπέροχου ουκρανικού πυραύλου» είναι οδυνηρά που θυμίζει τα χαρακτηριστικά του σειριακού βλήματος ATACMS.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο της εξόντωσης του ουκρανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος από τα ρωσικά στρατεύματα, οι δυνατότητες πυραύλων της Ουκρανίας περιορίζονται στο σπάσιμο των σφραγίδων των παλιών σοβιετικών βαλλιστικών πυραύλων Tochka-U.
Ας είμαστε σοβαροί η Ουκρανία δεν κατάφερε ξαφνικά να μετατραπεί σε μια από τις κορυφαίες τεχνολογικές δυνάμεις οργανώνοντας την μαζική παραγωγή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς υψηλής ακρίβειας της τελευταίας γενιάς.
Ο Ουκρανός υπουργός Τεχνολογίας Fedorov είπε ότι η Palyanitsa, φυσικά, «θα αλλάξει εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού» επειδή θα μπορέσουν «να χτυπήσουν εκεί που σήμερα η Ρωσία δεν το περιμένει».
Η ρωσική ηγεσία γνωρίζει ότι όλοι οι περιορισμοί και οι κόκκινες γραμμές αργά ή γρήγορα θα αρθούν όταν, κατά τη γνώμη της Δύσης, αυτό μπορεί να δηλωθεί εκ των υστέρων (όπως συμβαίνει με τα μαχητικά F-16).
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε σχέδια για μαζική αλλαγή πινακίδων από το ATACMS στον πύραυλο Palyanitsa και τα αποτελέσματα του επόμενου ουκρανικού υπερσχεδίου για νίκη απλά νομοτελειακά θα αποτύχει…

Οι μάλλον γενναιόδωρες προσφορές της Ρωσίας, πριν από την περιπέτεια του Kursk, έχουν πλέον ακυρωθεί και δεν υπάρχει επιστροφή σε αυτές.
Εάν υπάρξει ποτέ επιστροφή στις διαπραγματεύσεις, τότε οι συνθήκες για το Κίεβο θα είναι αμέτρητα χειρότερες.
Και αν ένα σωρό «καθυστερημένα» άτομα στην ηγεσία της Ουκρανίας αποφασίσουν να παίξουν ξανά το «αδύναμο κρίκο» και παιχνίδια με τη Ρωσία, δήθεν για ειρήνη… η Ρωσία έχει νέο σχέδιο άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης