Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin τίμησε τον Lukashenko με το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα - «Αληθινός πατριώτης» και ένας «σοφός πολιτικός»

tags :
Ο Putin τίμησε τον Lukashenko με το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα - «Αληθινός πατριώτης» και ένας «σοφός πολιτικός»
O Lukashenko λαμβάνει το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα -το υψηλότερο στρατιωτικό και πολιτικό βραβείο της Ρωσίας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin έστειλε εορταστικό μήνυμα στον ηγέτη της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko και του απένειμε το ανώτατο κρατικό βραβείο της Ρωσίας για τα 70ά γενέθλιά του.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε σε τηλεγράφημά του ότι ο Lukashenko είναι ένας «αληθινός πατριώτης» και ένας «σοφός πολιτικός», προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να υποτιμηθεί η προσωπική του συμβολή στις ρωσο-λευκορωσικές σχέσεις.
«Εκτιμώ ειλικρινά τις καλές φιλικές μας σχέσεις, οι οποίες έχουν αντέξει πλήρως στη δοκιμασία του χρόνου, και, φυσικά, είμαι βέβαιος ότι μέσω κοινών προσπαθειών θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να οικοδομήσουμε μια γόνιμη ρωσο-λευκορωσική συνεργασία», έγραψε ο Putin.
Διάταγμα στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου ανέφερε ότι ο Lukashenko λαμβάνει το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα -το υψηλότερο στρατιωτικό και πολιτικό βραβείο της Ρωσίας- «για τα εξαιρετικά επιτεύγματα στην ανάπτυξη των σχέσεων» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας.
Άλλοι που έχουν λάβει το βραβείο είναι ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping και, πιο πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης