Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Οι ΗΠΑ δίνουν συγχωροχάρτι στην Ουκρανία για επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας

Zakharova: Οι ΗΠΑ δίνουν συγχωροχάρτι στην Ουκρανία για επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας
Η Ουάσινγκτον εντείνει τις εντάσεις με τη Ρωσία, παρά τις δηλώσεις πολλών υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων
Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιεί σχεδόν οποιαδήποτε αμερικανικά όπλα για πλήγματα, ακόμη και εντός της Ρωσίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Σχολιάζοντας ένα πρόσφατο σχόλιο της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh, η οποία επιβεβαίωσε ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα στην τρομοκρατική του εισβολή στην περιοχή του Kursk, η Ρωσίδα διπλωμάτης σημείωσε ότι «το αμερικανικό κατεστημένο έχει πετάξει την κοινή λογική από το παράθυρο, πιστεύοντας ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Κλιμάκωση θέλουν οι ΗΠΑ

«Στην Ουκρανία έχει δοθεί πλήρης εξουσιοδότηση για επιχειρήσεις σε ρωσικές περιοχές. Επιπλέον, η κυβέρνηση [του Τζο] Μπάιντεν ετοιμάζεται προφανώς για περισσότερες παραχωρήσεις προς τον Zelensky, δίνοντάς του το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει σχεδόν οποιαδήποτε αμερικανικά όπλα, μεταξύ άλλων και για χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας», υποστήριξε η  Zakharova, περιγράφοντας τις αμερικανικές πολιτικές ως ολοένα και περισσότερο επιδιώκουσες την κλιμάκωση.
«Όντας καθοδηγούμενη από φιλοδοξίες παγκόσμιας κυριαρχίας, η Ουάσινγκτον εντείνει τις εντάσεις με τη Ρωσία, καθώς επιδιώκει να επιφέρει μια «στρατηγική ήττα» στη χώρα μας και δεν επιδιώκει να αποφύγει την κλιμάκωση, παρά τις δηλώσεις πολλών υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων», κατήγγειλε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης