Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 43,5 δισ. ευρώ έφθασε η συνολική βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία

Στα 43,5 δισ. ευρώ έφθασε η συνολική βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία
Ο Borrell σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουκρανία τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, πριν λήξει η θητεία του.
Σχετικά Άρθρα
Στα 43,5 δισ. ευρώ έφθασε η συνολική στρατιωτική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, γνωστοποίησε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από άτυπη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των 27 κρατών - μελών.
Την ίδια στιγμή, ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ ανέφερε ότι οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ δεν βρήκαν λύση για την απεμπλοκή 6,6 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ειρήνης (European Peace Facility).
Τόνισε δε ότι οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να επιταχύνουν την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ ο ίδιος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουκρανία τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, πριν λήξει η θητεία του.
Επίσης, οι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν ότι η εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων από την ΕΕ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όσο γίνεται πιο κοντά στην Ουκρανία, αλλά όχι σε ουκρανικό έδαφος.
Ο Borrell ανέφερε πως η εκπαιδευτική αποστολή της ΕΕ θα πρέπει να αποσκοπεί στην εκπαίδευση 75.000 Ουκρανών στρατιωτών μέχρι τα τέλη του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης