Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τη Ρωσία στην ενέργεια

Ουγγαρία: Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνεργασία με τη Ρωσία στην ενέργεια
«Δεν είναι θέμα ιδεολογίας αλλά φυσικής και μαθηματικών»
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom είχε σήμερα 30/8 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó, κόντρα στις αντιδράσεις της ΕΕ για τις καλές σχέσεις μεταξύ Βουδαπέστης και Μόσχας.
«Χωρίς το ρωσικό αέριο, η ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας δεν μπορεί να είναι εγγυημένη. Αυτό δεν είναι θέμα ιδεολογίας αλλά φυσικής και μαθηματικών», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Χρειάζεται θάρρος στην Ευρώπη σήμερα για να το πεις αυτό, αλλά η Ουγγαρία είναι ικανοποιημένη από τη ρωσική ενεργειακή συνεργασία», πρόσθεσε σε μήνυμα που συνοδεύει με μια φωτογραφία η οποία τον δείχνει στην Αγία Πετρούπολη με τον Alexei Miller.
Η Ουγγαρία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι περισσότερες παραδόσεις φθάνουν μέσω του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream και της προέκτασής του, του Balkan Stream, κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα, προς τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουγγαρία. Οι υπόλοιπες προέρχονται από έναν αγωγό φυσικού αερίου που διασχίζει την Ουκρανία.
Ωστόσο, η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην ανανεώσει το συμβόλαιο διαμετακόμισης που λήγει στο τέλος του 2024.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης