Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί απογειώνουν πλέον τα F -16 από... αυτοκινητοδρόμους για να μην τα χτυπήσουν οι Ρώσοι

Οι Ουκρανοί απογειώνουν πλέον τα F -16 από... αυτοκινητοδρόμους για να μην τα χτυπήσουν οι Ρώσοι
Σύμφωνα με ειδικούς είναι ένα απαραίτητο μέτρο, προκειμένου οι Ουκρανοί να αποφύγουν τα χτυπήματα από τη ρωσική αεράμυνα
Ο ουκρανικός στρατός έχει προσαρμόσει τμήματα των αυτοκινητοδρόμων για να δέχεται αεροσκάφη F-16 αντί για αεροπορικές βάσεις, προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες χτυπήματος εναντίον τους, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι LCI, δημοσιεύοντας ένα βίντεο που δείχνει έναν από αυτούς τους δρόμους.
Ο πρώην στρατιωτικός πιλότος Xavier Titelman είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι τα κεντρικά διαχωριστικά έχουν αφαιρεθεί και η άσφαλτος έχει αποκατασταθεί σε ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος χτυπήματος αεροσκαφών από τη ρωσική αεράμυνα.
Το τηλεοπτικό κανάλι σημείωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός γνώριζε την τοποθεσία των ουκρανικών αεροπορικών βάσεων και εξαπέλυε πλήγματα εναντίον τους σε τακτική βάση.
Ο Γάλλος στρατηγός Michel Yakovleff, , ο οποίος βγήκε στον αέρα ως ειδικός, είπε ότι το ΝΑΤΟ είχε προηγουμένως καταφύγει σε παρόμοιες μεθόδους σε άλλες χώρες.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η απογείωση από τους δρόμους είναι πιο επικίνδυνη από αεροδιαδρόμους που είναι προετοιμασμένοι για τέτοια αεροσκάφη.
Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την απώλεια ενός αεροσκάφους F-16, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το συμβάν.
Η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya ισχυρίστηκε ότι καταρρίφθηκε από πύραυλο Patriot SAM κατά λάθος και κατηγόρησε την διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ότι απέκρυψε τις συνθήκες της καταστροφής του αεροπλάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης