Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Λευκορωσία στέλνει στρατιώτες στη Ρωσία για εκπαίδευση και ασκήσεις – Περικυκλωμένη η Ουκρανία και στα βόρεια σύνορα

Η Λευκορωσία στέλνει στρατιώτες στη Ρωσία για εκπαίδευση και ασκήσεις – Περικυκλωμένη η Ουκρανία και στα βόρεια σύνορα

Στις 25 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε τη Λευκορωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας έστειλαν άλλη μια ομάδα στρατιωτών του σώματος σηματοδότησης για εκπαίδευση στη Ρωσία.
Η ομάδα παρακολούθησης Belaruski Gayun ανέφερε σχετικά γι’ αυτό.
Η ομάδα δήλωσε ότι οι στρατιώτες ανήκουν στην 127η Ταξιαρχία Επικοινωνιών της στρατιωτικής μονάδας 30677, η οποία εδρεύει στο Kalodzishchy, στην περιοχή του Μινσκ.
Η συγκεκριμένη φύση των ασκήσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν οι Λευκορώσοι στρατιώτες του σώματος σηματοδότησης δεν αποκαλύφθηκε.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τον Αύγουστο υπήρξαν επανειλημμένες αναφορές για αποστολή Λευκορώσων στρατιωτών στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε άγνωστες εκπαιδευτικές ασκήσεις.
Στις 13 Αυγούστου, το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας ανέφερε ότι μονάδες των πυραυλικών στρατευμάτων και του πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας είχαν μεταβεί στη Ρωσία για να πραγματοποιήσουν άσκηση πεδίου.
Η ομάδα παρακολούθησης Belaruski Gayun προτείνει ότι πρόκειται για μονάδες της 336ης Ταξιαρχίας πυραυλικού πυροβολικού (μονάδα 12180) και της 465ης ταξιαρχίας πυραύλων (μονάδα 61732), οπλισμένες με πυραυλικά συστήματα Polonez-M MLRS και Iskander-M, αντίστοιχα.

245243.jpg

Στις 26 Αυγούστου δημοσιεύτηκαν πλάνα μιας από τις μεραρχίες της 336ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού Πυραύλων οπλισμένη με Smerch MLRS των 300 mm.
Η μονάδα πήγε στη Ρωσία «για να εξασκηθεί σε πολεμική χρήση».
Στις 25 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κάλεσε τη Λευκορωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα ουκρανικά σύνορα σε απόσταση πέρα από την εμβέλεια των συστημάτων μάχης της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας συγκεντρώνουν στρατιωτικό προσωπικό, εξοπλισμό, άρματα μάχης, πυροβολικό, MLRS και συστήματα αεράμυνας στην περιοχή Gomel κοντά στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας υπό το πρόσχημα ασκήσεων.
Επιπλέον, μισθοφόροι της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner εντοπίστηκαν στα σύνορα.
Η ομάδα παρακολούθησης Belaruski Gayun αναφέρει λεπτομερώς ότι ο αριθμός του στρατιωτικού προσωπικού είναι περίπου 1.100 και αυτός ο αριθμός δεν αποτελεί απειλή για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης