Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Δικαστής διέταξε να διακοπεί άμεσα η λειτουργία της πλατφόρμας Χ στη χώρα – Musk: Είναι σατανικός δικτάτορας

Βραζιλία: Δικαστής διέταξε να διακοπεί άμεσα η λειτουργία της πλατφόρμας Χ στη χώρα – Musk: Είναι σατανικός δικτάτορας
O δικαστής έχει τεθεί επικεφαλής μιας εκστρατείας για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στη Βραζιλία
Nα ανασταλεί η λειτουργία της πλατφόρμας Χ στη Βραζιλία διέταξε ο δικαστής Alexander de Moraes.
Yπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη ο Moraes είχε δώσει διορία 24 ωρών στην πλατφόρμα να ορίσει τον νομικό εκπρόσωπό της στη χώρα.
Η διορία αυτή έληξε το βράδυ της Πέμπτης.
Λίγο αργότερα, το πρώην Twitter εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι αναμένει πως θα μπλοκαριστεί «εντός ολίγου» επειδή αρνείται να συμμορφωθεί με τις «παράνομες εντολές» του δικαστή Moraes, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής μιας εκστρατείας για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στη Βραζιλία.
Η πλατφόρμα Χ υποστήριζε ότι στόχος του είναι «να λογοκρίνει τους πολιτικούς αντιπάλους του».
Η πλατφόρμα Χ έχει περισσότερους από 22 εκατομμύρια χρήστες στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο DataReportal.
O Musk εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον δικαστή Moraes αυτήν την εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα» και κατηγορώντας τον ότι καταπνίγει την ελευθερία της έκφρασης.
«Ποιος νομίζει ότι είναι;» αντέδρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, αναφερόμενος στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.
«Κάθε πολίτης, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, εάν έχει επενδύσεις στη Βραζιλία υπόκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους της Βραζιλίας», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MaisPB.
Στις 17 Αυγούστου ο Musk ανακοίνωσε ότι κλείνει τα γραφεία του Χ στη Βραζιλία, αλλά ότι η υπηρεσία θα παραμείνει διαθέσιμη στους χρήστες, επικαλούμενος τις αποφάσεις του Μοράες. Ο δικαστής είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Μασκ τον περασμένο Απρίλιο, κατηγορώντας τον ότι επανενεργοποίησε λογαριασμούς χρηστών που είχαν μπλοκαριστεί με αποφάσεις βραζιλιάνικων δικαστηρίων. Η πλατφόρμα Χ παραδέχτηκε ότι οι χρήστες κατάφεραν να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις. Ο δικαστής είχε διατάξει να κλείνουν λογαριασμοί προσώπων που ανήκουν σε υπερσυντηρητικά κινήματα, υποστηρίζοντας ότι διακινούσαν ψευδείς πληροφορίες.
Στο παρελθόν και άλλες πλατφόρμες όπως το Telegram και το WhatsApp είχαν μπλοκαριστεί προσωρινά στη Βραζιλία με δικαστικές αποφάσεις.
Ο Musk επιτίθεται με δριμύτητα στον Moraes με αναρτήσεις του στο X, αποκαλώντας τον, μεταξύ άλλων, «σατανικό δικτάτορα», και «τύραννο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης