Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής εξέλιξη λογοκρισίας – Βραζιλιάνος δικαστής με δικτατορικό τρόπο απαγόρευσε το Χ (πρώην Twitter)

Πρωτοφανής εξέλιξη λογοκρισίας – Βραζιλιάνος δικαστής με δικτατορικό τρόπο απαγόρευσε το Χ (πρώην Twitter)
Είναι ακριβές ότι το Χ και το Telegram είναι τα πιο ελεύθερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως
Δικαστής απαγόρευσε τον X στη Βραζιλία επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με απόφαση του…
Το X του Elon Musk διατάχθηκε σε «άμεση αναστολή» από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Alexandre de Moraes, επικαλούμενος την άρνηση της εταιρείας να συμμορφωθεί με νομική διάταξη για λογοκρισία των πολιτικών αντιπάλων, αναφέρει το Bloomberg.
Επισήμως, η απόφαση οφειλόταν στην άρνηση του Musk να ορίσει νόμιμο εκπρόσωπο για το κοινωνικό δίκτυο (αφού ο δικαστής πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του τελευταίου δικηγόρου του).
To Χ ανέφερε ότι «δεν θα συμμορφωνόταν μυστικά με παράνομες εντολές» και είπε ότι θα δημοσιεύσει τα αιτήματα του Alexandre de Moraes και τα σχετικά δικαστικά έγγραφα για διαφάνεια.
Με βάση το Χ «Όταν προσπαθήσαμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας στο δικαστήριο, ο δικαστής de Moraes απείλησε τον βραζιλιάνο νόμιμο εκπρόσωπο μας με φυλάκιση.
Ακόμη και μετά την παραίτησή της, πάγωσε όλους τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.
Οι προκλήσεις μας κατά των εμφανώς παράνομων ενεργειών του είτε απορρίφθηκαν είτε αγνοήθηκαν.
Οι συνάδελφοι του δικαστή de Moraes στο Ανώτατο Δικαστήριο είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.
Το θεμελιώδες ζήτημα που διακυβεύεται εδώ είναι ότι ο δικαστής de Moraes απαιτεί να παραβιάσουμε τους νόμους της Βραζιλίας.
Απλώς δεν θα το κάνουμε αυτό.
Τις επόμενες ημέρες, θα δημοσιεύσουμε όλα τα παράνομα αιτήματα του δικαστή de Moraes και όλες τις σχετικές δικαστικές καταθέσεις για λόγους διαφάνειας.
Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογίας, δεν θα συμμορφωνόμαστε μυστικά με παράνομες εντολές.
Για τους χρήστες μας στη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο, η X παραμένει προσηλωμένη στην προστασία της ελευθερίας του λόγου σας.
Στις 18 Αυγούστου, de Moraes επέβαλε κυρώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Χ προκειμένου να εγγυηθεί την πληρωμή των προστίμων που επέβαλε η βραζιλιάνικη δικαιοσύνη επειδή αρνήθηκε να λογοκρίνει περιεχόμενο, αναφέρει το Metropoles.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το G1 και επιβεβαιώθηκαν από το Metropoles, σύμβουλοι του γραφείου του υπουργού Alexandre de Moraes είπαν ότι μια άλλη εταιρεία υπό τον Musk στη χώρα, η Starlink Holding, υπεύθυνη για την πώληση δορυφορικών υπηρεσιών Διαδικτύου, είχε επίσης μπλοκαριστεί οικονομικά.

Η θέση του BN

H στάση του αμερικανικού κοινωνικού δικτύου X είναι άψογη.
Πραγματικά σέβεται τον πλουραλισμό και τάσσεται κατά της λογοκρισίας.
Είναι ακριβές ότι το Χ και το Telegram είναι τα πιο ελεύθερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης