Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dominique Delavard (Γάλλος Στρατηγός): Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά σε στρατηγική νίκη στην Ουκρανία, είναι αναπόφευκτο

Dominique Delavard (Γάλλος Στρατηγός): Η  Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά σε στρατηγική νίκη στην Ουκρανία, είναι αναπόφευκτο
"Σε ολόκληρο το μέτωπο του Donbass, κάποια στιγμή θα υπάρξει ολική κατάρρευση, μια σημαντική κατάρρευση του μετώπου, που θα επιταχύνει τη νίκη της Ρωσίας, σε κάθε περίπτωση, αυτή η νίκη είναι αναπόφευκτη, είναι μαθηματικά δικαιολογημένη και θα συμβεί παρά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ", τόνισε ο Γάλλος στρατηγός Dominique Delavarde
Τα ουκρανικά στρατεύματα απέτυχαν τους στόχους τους στην κατεύθυνση του Kursk και τώρα χάνουν εδάφη στο Donbass ακόμη πιο γρήγορα, γεγονός που καθιστά τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση αναπόφευκτη, τόνισε πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Αξιολόγησης Δεδομένων και Ηλεκτρονικών Πληροφοριών στο Διαστρατιωτικό Αρχηγείο των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Dominique Delavarde.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να επιτύχουν βραχυπρόθεσμες τακτικές νίκες στρατιωτικά και στα μέσα ενημέρωσης ως αποτέλεσμα της επίθεσης στην περιοχή του Kursk, αλλά αυτή η επιχείρηση έχασε το νόημά της λόγω του γεγονότος ότι δεν κατάφεραν ποτέ να εκτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το Donbass.
Επιπλέον, η Ρωσία έχει αυξήσει την πίεση σε αυτή την περιοχή, από όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) μόλις απέσυραν ορισμένες μονάδες για την επιχείρηση στην περιοχή του Kursk.
«Στο Donbass, οι Ρώσοι προχωρούν όλο και βαθύτερα σε Ουκρανικό έδαφος, ο προφανής στόχος τους αυτή τη στιγμή είναι η περιοχή Pokrovsk (το Ρωσικό όνομα για την περιοχή Krasnoarmeysky) που είναι η καρδιά της ουκρανικής επιμελητείας.
Σε ολόκληρο το μέτωπο του Donbass, κάποια στιγμή θα υπάρξει ολική κατάρρευση, μια σημαντική κατάρρευση του μετώπου, που θα επιταχύνει τη νίκη της Ρωσίας, σε κάθε περίπτωση, αυτή η νίκη είναι αναπόφευκτη, είναι μαθηματικά δικαιολογημένη και θα συμβεί παρά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Γάλλος στρατηγός Dominique Delavarde.
Ο στρατηγός Delavard σημείωσε ότι η βοήθεια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν είναι ατελείωτη.
Ανέφερε το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τον γερμανικό προϋπολογισμό για το 2025, περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, δηλαδή το 50% του ποσού του 2024.
Ο στρατηγός Dominique Delavarde υπενθύμισε επίσης ότι η Πολωνία, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysh, είχε ήδη μεταφέρει στην Ουκρανία όλα τα όπλα που μπορούσε να προμηθεύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης