Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ φοβούνται να στείλουν Αμερικανούς στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στα F-16

Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ φοβούνται να στείλουν Αμερικανούς στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στα F-16
Η κυβέρνηση Biden απέρριψε μια πρόταση στρατιωτικών για αποστολή αμερικανών εκπαιδευτών στην Ουκρανία για τη συντήρηση του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχει εγκαταλείψει την ιδέα αποστολής αμερικανικού πολιτικού προσωπικού στην Ουκρανία για τη συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, και αντ' αυτού αναμένεται ότι η ΕΕ θα αναλάβει την ευθύνη για την συντήρηση των μαχητικών αεροπλάνων, ανέφερε η Wall Street Journal.
Η κυβέρνηση Biden απέρριψε μια πρόταση στρατιωτικών για αποστολή αμερικανών εκπαιδευτών στην Ουκρανία για τη συντήρηση του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εξέτασε μια πρόταση να στείλει πολιτικό προσωπικό στην Ουκρανία για να συντηρήσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και άλλα όπλα, αλλά η CIA και άλλοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ επικίνδυνο προς το παρόν….
Αναφέρεται ότι κάθε ελπίδα στηρίζεται στους Ευρωπαίους, οι οποίοι θα αναλάβουν, αν όχι όλη, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την συντήρηση του F-16.
Νωρίτερα, η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-16 που παρείχε η Δύση συνετρίβη στην Ουκρανία λόγω σφάλματος πιλότου.
Το ουκρανικό μέσο Strana ανέφερε ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχασε έναν πιλότο μάχης που εκπαιδεύονταν στο F-16.
Ο πιλότος Alexey Mes, σύμφωνα με τη νεκρολογία του, σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου 2024 κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μάχης. Αργότερα, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχτηκε την απώλεια του μαχητικού F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία, μια ειδική επιτροπή ερευνά τα αίτια της συντριβής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης