Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wingmen for Ukraine: Ο πιλότος που σκοτώθηκε με το F-16 έκανε εκστρατεία για τη μεταφορά δυτικών πολεμικών αεροσκαφών

Wingmen for Ukraine: Ο πιλότος που σκοτώθηκε με το  F-16  έκανε εκστρατεία για τη μεταφορά δυτικών πολεμικών αεροσκαφών
Στις 29 Αυγούστου 2024, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε την απώλεια του μαχητικού F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία
Ο πιλότος Alexei Mes, ο οποίος πέθανε στη συντριβή ενός από τα μαχητικά F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία στις 26 Αυγούστου, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία για τη μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών στη χώρα από τη Δύση, τόνισε η μη κυβερνητική οργάνωση Wingmen for Ukraine, στην οποία συμμετέχει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για να βοηθήσει την Ουκρανία.
«Ο Alexei Mes δεν ήταν μόνο ένας έμπειρος πιλότος, αλλά και υποστηρικτής της επέκτασης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, μαζί με τον συνάδελφό του, τον αείμνηστο Pilshchikov, επισκέφτηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022 για να ασκήσει πιέσεις για την προμήθεια μαχητικών F-16 στην Ουκρανία».
Στις φωτογραφίες που η ΜΚΟ συνόδευσε την ανάρτησή της, και οι δύο Ουκρανοί εμφανίζονται να στέκονται κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται το Κογκρέσο.
Από άλλες φωτογραφίες προκύπτει ότι ο Mes και ο Pilshchikov είχαν δώσει στο παρελθόν συνεντεύξεις στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN.
Στις 29 Αυγούστου 2024, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγνώρισε την απώλεια του μαχητικού F-16 που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης