Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Νόμιμη η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Νόμιμη η επίθεση των Ουκρανών στο Kursk, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι
Δήλωσε  ότι η επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι γεμάτη κινδύνους
Η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg σε συνέντευξή του στην Die Welt.
«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν περιορίζεται στα σύνορα», είπε ο Jens Stoltenberg, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
Επιπλέον, υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες, ο εξοπλισμός και οι στρατιωτικές βάσεις θεωρούνται νόμιμοι στόχοι.
Δήλωσε επίσης ότι η επιχείρηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk είναι γεμάτη κινδύνους.
«Αλλά είναι απόφαση της Ουκρανίας πώς θα αμυνθεί», κατέληξε.
Την Παρασκευή, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών στις συνοριακές περιοχές της περιοχής του Kursk, μονάδες του ρωσικού στρατού κατέστρεψαν περισσότερους από 7.800 ουκρανούς στρατιωτικούς, 75 άρματα μάχης, 36 οχήματα μάχης πεζικού, 64 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 15 εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων...
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με την ήττα των Ουκρανών μαχητών και την πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.
Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι επιτιθέμενος στην περιοχή Kursk, το Κίεβο ήθελε να εκτρέψει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις από άλλες κατευθύνσεις - κυρίως από το Pokrovsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης