Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Δυτική Μάνης: Πρόταση παραίτησης του Δημοτικού Συμβουλίου αν εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες

Δήμος Δυτική Μάνης: Πρόταση παραίτησης του Δημοτικού Συμβουλίου αν εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες
Απορρίφθηκε η πρόταση  κατά την ψηφοφορία από την πλειοψηφία
Πρόταση παραίτησης του συνόλου των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. του Δήμου Δυτικής Μάνης και κλείσιμο του Δημαρχείου σε περίπτωση απόφασης εγκατάστασης των αιολικών στο Γαϊδουροβούνι, έπεσε στο τραπέζι της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης, όμως απορρίθηκε.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26/8 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πνοή για την Δυτική Μάνη», αρχιτέκτων μηχανικός Διακουμής Κυβέλος, τοποθετήθηκε γαι το θέμα των ανεμογεννητριών «στα Ελεύθερα Βουνά της Μάνης» εκφράζοντας την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη εγκατάσταση.
Μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «η θέση μας είναι αταλάντευτη και βασίζεται σε επιστημονικά και τεχνικά κριτήρια που έχουν διατυπωθεί από ειδικούς επιστήμονες. Περισσότερο δε, έχει να κάνει με τις διαχρονικές αξίες και τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχει αφήσει ο λαός του τόπου μας στην ευρύτερη περιοχή, με τους μοναδικούς παραδοσιακούς οικισμούς και τα περήφανα ελεύθερα βουνά, που δεν κατακτήθηκαν ούτε ποδοπατήθηκαν ακόμα και από τους Οθωμανούς. Που έθρεψαν, αλλά και εξύψωσαν το αγωνιστικό πνεύμα των Μανιατών από άκρη σε άκρη.
Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια εκβιαστική πρόκληση που έρχεται σε αντίθεση με ανακηρυγμένες και θεσμοθετημένες ζώνες Natura, που είναι σε προστασία, αλλά κυρίως δεσμεύουν η εγκατάσταση και η ζώνη επιρροής των έργων χρήσεις γης που έχει ανάγκη τόπος μας για να αναπνεύσει και να συνεχίσει να οραματίζεται, να δημιουργεί και να ζει σε ένα βιώσιμο αειφόρο περιβάλλον. Ζώνες Natura που προσελκύουν χιλιάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο και λατρεύονται από ορειβάτες και περιπατητές, επειδή αποτελούν ένα άβατο, παρθένο, ιδιαίτερου κάλλους, φυσικό περιβάλλον. Mε άλλα λόγια, το σήμα κατατεθέν της Μάνης, το γνωστό, αν θέλετε, brand name, που χρησιμοποιεί για να προσελκύσει φίλους επισκέπτες παγκοσμίως».
Πρόσθεσε πως «στην κατεύθυνση αυτή, που βρίσκει τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου σύμφωνους, από ό,τι καταγράφηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση και βεβαίως έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και πολλών πολιτών, αλλά και Μέσων Ενημέρωσης από το εξωτερικό, προτείναμε, μεταξύ των άλλων, την πρόταση που ακολουθεί: σε περίπτωση απόφασης εγκατάστασης των αιολικών στο Γαϊδουροβούνι, προτείναμε προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης την παραίτηση του συνόλου των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. του Δήμου Δυτικής Μάνης και κλείσιμο του Δημαρχείου», σημειώνοντας πως «κατά την ψηφοφορία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης