Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Ακίνητα, πολύτιμα μέταλλα και bitcoin είναι τα ασφαλή καταφύγια στον επερχόμενο οικονομικό Αρμαγεδδώνα

Kiyosaki: Ακίνητα, πολύτιμα μέταλλα και bitcoin είναι τα ασφαλή καταφύγια στον επερχόμενο  οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Γιατί χρωστά 1,2 δισ. δολ αλλά δεν φοβάται... – Προστασία από τη φορολόγηση
Ταυτόχρονα με τις συνεχείς προειδοποιήσεις του για ένα επερχόμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ, την απαξίωση του δολαρίου και ένα νομισματικό χάος, ο Robert Kiyosaki, ο διάσημος επενδυτής, επιχειρηματίας αποκάλυψε ένα περιουσιακό στοιχείο που πιστεύει ότι είναι τέλειο εργαλείο για την απόκτηση πλούτου τον οποίο δεν μπορούν να ακουμπήσουν οι κυβερνήσεις μέσω των φορολογικών επιδρομών που ετοιμάζουν.
Την ίδια ώρα, μέσω του χαρτοφυλακίου του, δίνει σήμα ποια περιουσιακά στοιχεία είναι ασφαλέστερα για την επερχόμενη καταιγίδα.
Πράγματι οι πλούσιοι αυξάνουν στρατηγικά το εισόδημά τους ενώ μειώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, επισημαίνει.
Ο Kiyosaki αναφέρθηκεσχετικά  στην απάντηση του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump στη Hillary Clinton κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 2016, σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast του The Rich Dad.

Η στρατηγική αφορολόγητου εισοδήματος

Υπενθυμίζεται ότι η Clinton κατηγόρησε τον αντίπαλό της στην προεδρική κούρσα εκείνη την εποχή ότι δεν πλήρωνε φόρους και ο Trump της απάντησε:
«Αυτό σημαίνει ότι είμαι έξυπνος», προκαλώντας οργή στους επικριτές του παγκοσμίως και κατηγορίες ότι απέφυγε σκόπιμα να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στη χώρα του.
Ωστόσο, ο Kiyosaki επισήμανε ότι η προσέγγιση του Trump ήταν μια μορφή ευφυιών οικονομικών κινήσεων που χρησιμοποιούν οι έξυπνοι επιχειρηματίες προς όφελός τους, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του προέρχεται από τις επιχειρήσεις και τα ακίνητά του, δημιουργώντας την απόλυτη στρατηγική αφορολόγητου εισοδήματος: «Ο Trump κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του ως επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στα ακίνητα».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στη στρατηγική εισοδήματος που μοιράζεται με τη σύζυγό του, Kim Kiyosaki, η οποία γενικά περιλαμβάνει «τα περισσότερα από τα χρήματά μας είναι τοποθατημένα σε ακίνητα, μετά αγοράζουμε χρυσό, ασήμι, Bitcoin (BTC) και άλλα εμπορεύματα», αλλά τονίζει ιδιαίτερα τις επενδύσεις στην κτηματαγορά: «Η ακίνητη περιουσία είναι, κατά τη γνώμη μου, το καλύτερο εισόδημα, ειδικά αν δεν θέλεις να πληρώσεις φόρους».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Kiyosaki μοιράστηκε πρόσφατα επίσης τις απόψεις του σχετικά με τις διαφορές μεταξύ του real estate και του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, του Bitcoin, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο ήταν καλύτερο όσον αφορά την ευελιξία που παρέχει στον επενδυτή, καθώς θα μπορούσε να το πουλήσει ανά πάσα στιγμή εάν συνειδητοποιήσει ότι «υπάρχει ένα νέο ‘’καυτό’’ κρυπτονόμισμα», κάτι που δεν συμβαίνει με την πρώτη κατηγορία επενδύσεων.
Ο χρυσός κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στο χαρτοφυλάκιό του επειδή είναι μια από τις μακροβιότερες επενδύσεις του,
Σύμφωνα με το βιβλίο του, άρχισε να επενδύει σε χρυσό ως πεζοναύτης στο Βιετνάμ.
Από την εποχή της στρατιωτικής του θητείας το 1972, ο χρυσός έχει ανατιμηθεί από τα 105 δολάρια ανά ουγγιά έως την τρέχουσα αποτίμηση των 2.505 δολαρίων, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή άνοδο 2.285% σε 52 χρόνια.
Η επένδυση του Kiyosaki στο ασήμι χρονολογείται από ακόμη παλαιότερα , καθώς άρχισε να συσσωρεύει το πολύτιμο μέταλλο το 1964, όταν η τιμή του ήταν 1,30 δολ. ανά ουγγιά  έχει αυξηθεί στην τρέχουσα τιμή των 29,36 δολαρίων ανά ουγγιά, αντανακλώντας παρόμοια αύξηση με τον χρυσό, στο 2.158%
Περνώντας στις σύγχρονες επενδύσεις του, ο θρυλικός έμπορος επενδύει επανειλημμένα στο Bitcoin, το οποίο αποκαλεί αντιστάθμιση έναντι της υποτίμησης των νομισμάτων fiat και της ύφεσης που αναμένεται να πλήξει την αμερικανική οικονομία.
Συχνά αφιερώνει αναρτήσεις στο X για να συμβουλεύει τους επενδυτές να αγοράσουν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα.
Οι άλλες επενδύσεις του σε κρυπτογράφηση είναι στο Ethereum και στο Solana, οι οποίες ανατιμήθηκαν σημαντικά το προηγούμενο έτος, φέρνοντας αξιοσημείωτα κέρδη στην Kiyosaki, όπως αποδεικνύεται από τον υπολογισμό που έκανε το Finbold.
Φόροι και εισόδημα 

Το χρέος είναι καλό, αλλά δεν είναι για όλους... Χρωστάω 1,2 δισ. δολ.

Ο Robert Kiyosaki, ο συγγραφέας του εξαιρετικά δημοφιλούς Rich Dad Poor Dad, έχει μια τολμηρή αντίληψη για το χρέος.
Δεν το αντιμετωπίζει ως κάτι που πρέπει να αποφευχθεί...
Πιστεύει ότι είναι ένα εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να χτίσεις πλούτο.
Τον Μάρτιο του 2024, ο Kiyosaki δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter):
«ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ; Ο φίλος μου ο Dave Ramsey λέει, "Ζήσε χωρίς χρέη".
Λέω: Χρησιμοποιώ το χρέος για να επενδύσω, χρέος 1,2 δισεκατομμυρίων
δολαρίων».
Η φιλοσοφία του Kiyosaki είναι ότι όταν χρησιμοποιείται με σύνεση, το χρέος μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία πλούτου και την απόκτηση φορολογικών πλεονεκτημάτων.
Πιστεύει στη χρήση των χρημάτων τρίτων για επενδύσεις και ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ενός επενδυτή.
Αλλά σημειώνει επίσης εκ των προτέρων ότι η προσέγγισή του δεν είναι για όλους.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχειριστούν το χρέος», παραδέχεται, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η στρατηγική είναι πραγματικά για όσους έχουν καλή διαχείριση και δεν φοβούνται να αναλάβουν ρίσκα.
Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει ο Dave Ramsey, ο οποίος θέλει να ζει χωρίς χρέη. Πιστεύει πολύ στην συνετή οικονομική ανάπτυξη μέσα απο την αποταμίευσση, γεγονός που σημαίνει πλήρη αποφυγή του χρέους
Ο Ramsey συμβουλεύει τους ανθρώπους να ζουν με βάση τις δυνατότητές τους, να αποφεύγουν τα χρέη και να επικεντρώνονται στη χρήση του εισοδήματός τους για την οικοδόμηση πλούτου.
Παρά τις διαφορές τους σε αυτό το ζήτημα, ο Ramsey και ο Kiyosaki έχουν αμοιβαίο σεβασμό.
Ο Ramsey είπε στο X, "Ο Robert και εγώ είμαστε φίλοι.
Διαφωνούμε για το χρέος”
Ενώ εκτιμά τις ιδέες του Kiyosaki, ο Ramsey εμμένει στην πεποίθησή του ότι το χρέος είναι πολύ επικίνδυνο.
«Το χρέος αφορά πάντα την ανάληψη κινδύνου», επισημαίνει συχνά, διευκρινίζοντας ότι πιστεύει ότι η αποφυγή του χρέους είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Εργαλείο ή παγίδα;


Ο Kiyosaki βλέπει το χρέος ως στρατηγική μέθοδο οικοδόμησης πλούτου.
Για αυτόν, έχει να κάνει με το να χρησιμοποιείς αυτά που έχεις – και αυτά που μπορείς να δανειστείς – για να επενδύσεις στο μέλλον σου.
Ο Ramsey, ωστόσο, βλέπει το χρέος ως κάτι που μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο, οδηγώντας σε οικονομικά προβλήματα.
Πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνει κάποιος ασφαλής είναι να αποφύγει εντελώς το χρέος.
Το ποιος έχει δίκιο μένει να αποδειχθεί στην χρηματοπιστωτική θύελλα που έχουμε μπροστά μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης