Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Sarkozy: Ο Macron θα πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό από τη Δεξιά, να σεβαστεί τη λαϊκή ψήφο

Παρέμβαση Sarkozy: Ο Macron θα πρέπει να διορίσει πρωθυπουργό από τη Δεξιά, να σεβαστεί τη λαϊκή ψήφο
Ο Sarkozy κάλεσε το συντηρητικό κόμμα Les Républicains, το κόμμα που ίδρυσε, να εργαστεί για να διοριστεί ένας δεξιός πρωθυπουργός
Η Γαλλία είναι μια δεξιά χώρα και θα έπρεπε να έχει έναν δεξιό πρωθυπουργό, πιστεύει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy.
Οι πρόωρες γαλλικές εκλογές του καλοκαιριού και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξαν ότι η Γαλλία κινείται στα δεξιά και τα κόμματα της δεξιάς πρέπει να αναλάβουν την κυβερνητική ευθύνη, δήλωσε ο Sarkozy, ο οποίος ήταν πρόεδρος την περίοδο 2007-2012, σε συνέντευξή του στη Le Figaro το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.
Ο Sarkozy κάλεσε το συντηρητικό κόμμα Les Républicains, το κόμμα που ίδρυσε, να εργαστεί για να διοριστεί ένας δεξιός πρωθυπουργός.
«Η Γαλλία είναι δεξιά, πιθανώς τόσο δεξιά όσο ποτέ», είπε ο Sarkozy.
Η Γαλλία αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση, επισήμανε.
Ο Sarkozy κάλεσε επίσης τα πολιτικά κόμματα να κάνουν συμβιβασμό για χάρη της χώρας.
«Δεν υπάρχει ιδανική λύση.
Οι πολιτικές δυνάμεις της κυβέρνησης πρέπει να το καταλάβουν αυτό», είπε.
«Πρέπει να προσθέσουμε την κρίση στην κρίση; ή να προσπαθήσουμε, στο όνομα του συμφέροντος της χώρας, να υπερβούμε τα κομματικά συμφέροντα;» συμπλήρωσε.
Η Γαλλία μένει χωρίς νέα κυβέρνηση για σχεδόν δύο μήνες αφού ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προκήρυξε αιφνιδιαστικές εκλογές, οι οποίες απέφεραν ένα χαοτικό αποτέλεσμα όπου κανένα κόμμα δεν κέρδισε αρκετές έδρες για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Ο Macron νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αρνήθηκε να ονομάσει την υποψήφια του αριστερού συνασπισμού — Lucie Castets — ως πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε αστάθεια.
Ξεκίνησε νέο γύρο συνομιλιών με πολιτικούς ηγέτες την Τρίτη (27/8) και πιθανότατα θα μπορούσε να ορίσει νέο πρωθυπουργό την Κυριακή (1/9).
Η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία συνεχίζεται καθώς ο Éric Ciotti, αμφισβητούμενος ηγέτης των Les Républicains, ανακοίνωσε το Σάββατο (31/8) ότι δημιουργεί ένα νέο κόμμα που ονομάζεται L'Union des droites pour la République (Η Ένωση των Δικαιωμάτων για τη Δημοκρατία).
Ο Ciotti διαγράφηκε από το κόμμα του αφού προσπάθησε να ενώσει τις δυνάμεις του με την ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση  τον Ιούνιο ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, αλλά ένα δικαστήριο ανέτρεψε την αποβολή.
Το δικαστήριο θα αποφανθεί για την τύχη του Ciotti ως επικεφαλής των Les Républicains στις 14 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης