Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Η ζωή του Pavel Durov βρίσκεται σε κίνδυνο – Εμμονικός εχθρός του ο Emmanuel Macron

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Η ζωή του Pavel Durov βρίσκεται σε κίνδυνο – Εμμονικός εχθρός του ο Emmanuel Macron
Ο Pavel Durov θα πρέπει πραγματικά να είναι προσεκτικός, μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή του, επισήμανε ο Florian Philippot σε ανάρτησή του στο X
Η ζωή του διευθύνοντος συμβούλου του Telegram, Pavel Durov, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση αυτή την εβδομάδα καθώς αντιμετωπίζει πιθανή δίκη στη Γαλλία, μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο, δήλωσε το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 ο Florian Philippot, ηγέτης του γαλλικού κόμματος Les Patriotes.
Ο πολιτικός αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ, τα οποία υποστήριζαν ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στον κλάδο της τεχνολογίας είχε προσεγγιστεί από Γάλλους πράκτορες πληροφοριών ενώ βρισκόταν στο Ντουμπάι και ότι αρνήθηκε να μοιραστεί απόρρητες πληροφορίες.
«Μέρα με τη μέρα, το παζλ της παραληρηματικής επιμονής του Emmanuel Macron εναντίον του Pavel Durov παίρνει σάρκα και οστά…
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Macron χρησιμοποιεί εκτενώς το Telegram με τις ομάδες του εδώ και πολύ καιρό και ότι φοβόταν 'διαρροές'...
Ο Pavel Durov θα πρέπει πραγματικά να είναι προσεκτικός, μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή του!», επισήμανε ο Philippot σε ανάρτησή του στο X.
Ο γεννημένος στη Ρωσία, συνελήφθη σε αεροδρόμιο του Παρισιού στις 24 Αυγούστου με κατηγορίες σχετικά με εγκληματικές χρήσεις της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων του, όπως τρομοκρατία, παιδική πορνογραφία, διακίνηση ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και απάτη.
Αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη 28 Αυγούστου με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ (5,5 εκατομμύρια δολάρια) και του απαγορεύεται να φύγει από τη Γαλλία.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Durov συμφώνησε να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές και παρείχε πρόσβαση στο τηλέφωνό του.
Ο Macron φημολογείται επίσης ότι συζήτησε για την κράτηση του Durov, ο οποίος έχει διαβατήριο των ΗΑΕ εκτός από τη γαλλική υπηκοότητα, με τον πρόεδρο των ΗΑΕ Mohamed bin Zayed Al Nahyan, μια ημέρα μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης