Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία παρέδωσε στις ΗΠΑ τη λίστα με τους ρωσικούς στόχους που θέλει να χτυπήσει με ATACMS

Η Ουκρανία παρέδωσε στις ΗΠΑ τη λίστα με τους ρωσικούς στόχους που θέλει να χτυπήσει με ATACMS
Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι περιορισμοί στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας πνίγουν την πολεμική του προσπάθεια
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov παρέδωσε σε ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους μια λίστα ρωσικών στόχων που θέλει να χτυπήσει η Ουκρανία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS.
Η ουκρανική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και άλλους δυτικούς αξιωματούχους.
Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι οι περιορισμοί στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας πνίγουν την πολεμική του προσπάθεια.
Οι ΗΠΑ μέχρι πρότινος έλεγαν πως η άρση των περιορισμών στα ουκρανικά χτυπήματα θα κλιμακώσει την σύγκρουση,
«Εξηγήσαμε τι είδους δυνατότητες χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τους πολίτες από τον τρόμο που μας προκαλούν οι Ρώσοι, οπότε ελπίζω να μας ακούσουν», είπε ο Umerov στο CNN.

Ρωσικά αεροδρόμια στο στόχαστρο

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κατάλογος περιλαμβάνει αεροδρόμια που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός για να εξαπολύσει χτυπήματα κατά πληθυσμιακών κέντρων σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Οι στόχοι της λίστας βρίσκονται εντός της εμβέλειας των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και το Κίεβο επιμένει στην άρση των περιορισμών στη χρήση των ATACMS για την προστασία των ανθρώπων και των υποδομών του, πρόσθεσε ο Umerov.
«Σκοτώνουν τους πολίτες μας.
Γι' αυτό θέλουμε να τους αποτρέψουμε, θέλουμε να τους σταματήσουμε, δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην αεροπορία τους να πλησιάσει τα σύνορά μας για να βομβαρδίσει τις πόλεις», είπε ο Ουκρανός υπουργός.
Τον Ιούνιο, οι ΗΠΑ επέτρεψαν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους ακριβώς απέναντι από τα σύνορα, αλλά διατήρησαν την απαγόρευσή τους για επιθέσεις βαθιά μέσα στη Ρωσία με όπλα μεγάλης εμβέλειας όπως οι ATACMS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης