Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Macron παραιτήσου!» - Την απομάκρυνση του Γάλλου προέδρου ζητούν διαδηλωτές στο Παρίσι

«Macron παραιτήσου!» - Την απομάκρυνση του Γάλλου προέδρου ζητούν διαδηλωτές στο Παρίσι
Στο τέλος συγκέντρωσης, ο ηγέτης των «Πατριωτών» Florian Philippot έσκισε παραδοσιακά τη σημαία της ΕΕ, καλώντας τη Γαλλία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ
Εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Παρίσι το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 που κάλεσε το κόμμα Οι Πατριώτες για να απαιτήσουν την παραίτηση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron εν μέσω χάους για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης μετά τις πρόωρες εκλογές του Ιουλίου.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Macron είχε συνομιλίες με κοινοβουλευτικές παρατάξεις και ηγέτες κομμάτων αναφορικά με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις εκλογές του Ιουλίου, όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία.
Ο Macron απέκλεισε τον συνασπισμό του Νέου Λαϊκού Μετώπου, ο οποίος κέρδισε 182 από τις 577 έδρες στο γαλλικό κοινοβούλιο, από το σχηματισμό κυβέρνησης, επικαλούμενος τη «θεσμική σταθερότητα».
Ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Denfert-Rochereau της γαλλικής πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα: «Macron παραιτήσου!», «Macron , φύγε!» «Macron , τελείωσες: οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους!»
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση ανέφεραν ότι η πρωτοβουλία 58 βουλευτών ήταν αρκετή για να ξεκινήσει διαδικασία παραπομπής κατά του Γάλλου προέδρου βάσει του άρθρου 68 του γαλλικού συντάγματος, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου εάν παραβεί τα καθήκοντά του.
«Ο ίδιος [ο Macron] παραβίασε το σύνταγμα μη αναγνωρίζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα.
Δεν λαμβάνει υπόψη τη γνώμη του λαού. Μας ζήτησαν να ψηφίσουμε, αναβάλαμε τις διακοπές. Και για ποιο πράγμα;
O Macron πρέπει να φύγει», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές.
Ορισμένοι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία μίλησαν επίσης υπέρ της ελευθερίας του λόγου στη Γαλλία μετά την πρόσφατη σύλληψη του ιδρυτή του Telegram Pavel Durov στη Γαλλία.
«Αυτή η σύλληψη είναι εξωφρενική.
Η Γαλλία ανέκαθεν υπερασπιζόταν τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ποια εικόνα για τον εαυτό μας δημιουργούμε σήμερα;», ένας διαδηλωτής είπε στο RIA Novosti.
Στο τέλος συγκέντρωσης, ο ηγέτης των «Πατριωτών» Florian Philippot έσκισε παραδοσιακά τη σημαία της ΕΕ, καλώντας τη Γαλλία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
«Θέλουμε ειρήνη, όχι πόλεμο, θέλουμε μια δίκαιη, ευημερούσα και ελεύθερη Γαλλία.
Ο Macron… παίζει πόλεμο με τη Ρωσία, κάνει τις απειλές όλο και μεγαλύτερες, ο macron, που κατέστειλε το κίνημα των κίτρινων γιλέκων, που φτώχυνε τους Γάλλους πολίτες, που μας έκανε εξαρτάται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πρέπει να παραιτηθεί!». είπε ο Philippot.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης