Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απεγνωσμένη απαίτηση Zelensky: Η Δύση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει την Ρωσία με δυτικά όπλα ATACMS

Απεγνωσμένη απαίτηση Zelensky: Η Δύση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει την Ρωσία με δυτικά όπλα ATACMS
«Κάνω έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Χρειαζόμαστε τόσο άδειες μεγάλης εμβέλειας,  όσο και πυρομαχικά και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς», είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Ο Vladimir Zelensky κάλεσε τις δυτικές χώρες να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει με όπλα μεγάλης εμβέλειας ρωσικό έδαφος.
«Κάνω έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Χρειαζόμαστε τόσο άδειες μεγάλης εμβέλειας (επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος με όπλα μεγάλου βεληνεκούς), όσο και πυρομαχικά και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς», είπε ο Zelensky.
Νωρίτερα στις 31 Αυγούστου 2024, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η Ουκρανία ελπίζει να αρθεί η απαγόρευση χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Κατά το CNN είχε δώσει η Ουκρανία στην Ουάσιγκτον μια λίστα με προτεινόμενους στόχους για επιθέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Zelensky.
Στα μέσα Ιουλίου 2024, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για πλήγματα κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι ορισμένες χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό».
Η Γαλλία έδωσε επίσης στην Ουκρανία την άδεια να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadows/SCALP για να χτυπήσει ρωσικές περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης