Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rustem Umerov (Υπουργός άμυνας Ουκρανίας): Ζητάμε από τις ΗΠΑ να μας επιτρέψουν να χτυπήσουμε την Ρωσία με πυραύλους

Rustem Umerov (Υπουργός άμυνας Ουκρανίας): Ζητάμε από τις ΗΠΑ να μας επιτρέψουν να χτυπήσουμε την Ρωσία με πυραύλους
Ο Umerov συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, στην Ουάσιγκτον στις 31 Αυγούστου και συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov, ανέφερε στις 30 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αεροδρόμια στη Ρωσία εντός της ουκρανικής ακτίνας ATACMS για να χτυπήσουν Ουκρανικούς στόχους.
Ο Umerov συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin στην Ουάσιγκτον στις 31 Αυγούστου και συζήτησαν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Η αεράμυνα, τα όπλα και οι ανάγκες εκπαίδευσης της Ουκρανίας και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ουκρανίας (DIB) ήταν στο επίκεντρο.
Ο Rustem Umerov δήλωσε σε μια συνέντευξη στο CNN ότι παρουσίασε έναν κατάλογο στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας σε ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Ο Rustem Umerov σημείωσε ότι ο κατάλογος περιελάμβανε ρωσικά αεροδρόμια που βρίσκονται εντός εμβέλειας των όπλων που παρέχονται από τις ΗΠΑ και ότι οι ρωσικές δυνάμεις τα χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν πλήγματα κατά της Ουκρανίας.
Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να δήλωσαν πρόσφατα ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν το 90% των αεροσκαφών που πραγματοποιούν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης κατά της Ουκρανίας από τον ρωσικό εναέριο χώρο μακριά από αεροδρόμια εντός εμβέλειας των πυραύλων Storm Shadow και ATACMS…
Κατά άλλες πηγές 209 από τα 245 γνωστά ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα στην εμβέλεια του ATACMS δεν είναι αεροπορικές βάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης