Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας για θάνατο πυροσβέστη στη Θάσο: Διέταξε ΕΔΕ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Κικίλιας για θάνατο πυροσβέστη στη Θάσο: Διέταξε ΕΔΕ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
"Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο που κόστισε τη ζωή του εποχικού πυροσβέστη μας, Ανδρέα Ανδρεάδη, ως απεδείχθη έγινε εν ώρα υπηρεσίας", σύμφωνα με τον Β. Κικίλια
Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του εποχικός πυροσβέστης σε τροχαίο δυστύχημα στη Θάσο στις 29/8.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, «το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Θάσο που κόστισε τη ζωή του εποχικού πυροσβέστη μας, Ανδρέα Ανδρεάδη, ως απεδείχθη έγινε εν ώρα υπηρεσίας.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως και σε βάθος οι συνθήκες, όπως και να καταλογιστούν οι ευθύνες όπου αναλογούν».
Τέλος, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Το τροχαίο

Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα συνέβη την Πέμπτη 29/8 σε δημοτική οδό της Θάσου, λίγο πριν τις 14:00, όταν 38χρονος οδηγός ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 50χρονος εποχικός πυροσβέστης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Οι εποχικοί πυροσβέστες με ανάρτησή τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλουν ότι ο συνάδελφός τους «εργαζόταν 24 ώρες συνεχόμενες, σχόλασε στις 7:30 το πρωί και μετά από 2,5 ώρες, στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας δηλαδή, καλέστηκε να αναλάβει υπηρεσία για άλλες 10 ώρες, ορισμένος μάλιστα άυπνος οδηγός, σε όχημα με 5 ακόμα άτομα πλήρωμα».
«Ο συνάδελφός μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών (ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία)», σημειώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης