Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Οι Ισραηλινοί όμηροι θα ζούσαν, εάν υπήρχε συμφωνία για εκεχειρία - Τους σκότωσε ο Netanyahu

Hamas: Οι Ισραηλινοί όμηροι θα ζούσαν, εάν υπήρχε συμφωνία για εκεχειρία - Τους σκότωσε ο Netanyahu
Ένας Ισραηλινοαμερικανός και δύο ισραηλινές περιλαμβάνονταν στη λίστα των ομήρων που θα απελευθερώνονταν κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος της Hamas δήλωσε ότι «κάποιοι» από τους έξι ομήρους των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο (31/8/2024) από τον ισραηλινό στρατό «ήταν μέρος της λίστας των προς απελευθέρωση ομήρων που είχε εγκρίνει η οργάνωση».
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης διαβεβαιώνουν ότι ένας Ισραηλινοαμερικανός και δύο ισραηλινές περιλαμβάνονταν στη λίστα των ομήρων που θα απελευθερώνονταν κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.
Το στέλεχος της Hamaw που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, διαβεβαίωσε ότι «αρκετοί» από τους ομήρους «ήταν ζωντανοί και σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής».
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoac Galad , από την πλευρά του, επιβεβαίωσε ότι οι όμηροι «σκοτώθηκαν εν ψυχρώ από τη Ηamas λίγο πριν φτάσουμε σε αυτούς» σε μια σήραγγα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.
Εδώ και μήνες, η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία στη Γάζα, βάσει ενός σχεδίου που πρότεινε στα τέλη Μαΐου ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden.
Το Ισραήλ και η Hamas δηλώνουν ότι το αποδέχονται αλλά δεν συμφωνούν με ορισμένους όρους για την εφαρμογή του, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ισραηλινών στρατευμάτων στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης