Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Austriacard: Κοντά στην υπέρβαση του guidance – Βλέπουν φθηνή τη μετοχή ψάχνοντας γιατί δεν εμφανίζονται επενδυτές

Austriacard: Κοντά στην υπέρβαση του guidance – Βλέπουν φθηνή τη μετοχή ψάχνοντας γιατί δεν εμφανίζονται επενδυτές
Investor Day τον Νοέμβριο και παρουσιάσεις στην Ελλάδα για να μάθουν τον όμιλο οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Στην ανάπτυξη της Austriacard τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκε η παρουσίαση της διοίκησης στους αναλυτές, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη πως ο στόχος για αύξηση του τζίρου κατά 10% και του προσαρμοσμένου EBITDA κατά 10-12% θα επιτευχθεί ενώ δεν αποκλείεται και να ξεπεραστεί.
Ουσιαστικά αναμένεται ο τζίρος να ανέλθει στα 400 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 55,2 εκατ. ευρώ.
Οι πρόσφατες εξαγορές αποδίδουν και ενισχύουν τον τεχνολογικό κλάδο του ομίλου, ενώ οι συνεργασίες με τις παραδοσιακές τράπεζες αλλά και τις Challenger Banks θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα μεγέθη, στηρίζοντας την παραδοσιακή δραστηριότητα που αποτελεί και το μεγαλύτερο κομμάτι.
Η διοίκηση προσπάθησε να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους υστερεί η μετοχή απαντώντας σε ερώτημα πρώην επενδυτή για την πορεία της ειδικά μετά το placement.
Όπως είπε παρακολουθεί την πορεία της μετοχής και δεν πιστεύει ότι αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας.
Τι μπορεί να κάνει; Αρχικά να συνεχίσει το έργο της και να φέρνει αυτά που υπόσχεται.
Ο Μανόλης Κόντος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ανέφερε πως ήδη είναι κοντά στην υπέρβαση του φετινού στόχου, αλλά το θέμα μάλλον είναι πως οι επενδυτές δε γνωρίζουν την εταιρεία.
Στην Ελλάδα, πολλοί επενδυτές ακόμα πιστεύουν πως είναι η Inform Lykos, ενώ στην Αυστρία η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι περιορισμένοι και οι επενδυτές ελάχιστοι.
Προσπαθεί μέσω παρουσιάσεων και συναντήσεων με επενδυτές να γίνει πιο γνωστή στην επενδυτική κοινότητα.
Συμμετέχει στα road shows της ΕΧΑΕ και ετοιμάζει investor day το Νοέμβριο στη Βιέννη ενώ ανάλογες κινήσεις ετοιμάζεται να κάνει και στην Ελλάδα.
Η διοίκηση επίσης αναφέρθηκε στο χαμηλό δείκτη EV/EBITDA καθώς και στην πρόθεση να διανέμει 20-25% των καθαρών κερδών, ενώ είπε επίσης πως σημειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο αύξηση των αναγκών για κεφάλαιο κίνησης και έφτασε στο 19,3% του τζίρου αλλά αναμένει μείωση στο 16-17% τα επόμενα χρόνια που είναι και ο στόχος. Επιπλέον σταδιακά βελτιώνεται το περιθώριο EBITDA και πλέον είναι στο 15%.
Στο ερώτημα αν σκέφτεται η διοίκηση να κάνει πιο επιθετικές αγορές ιδίων μετοχών είπε πως συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα αλλά θα ήθελε περισσότερο να έρθουν επενδυτές παρά να αγοράζει η ίδια.
Σε ό,τι αφορά στα έργα στην Ελλάδα έχει υπογράψει συμβάσεις για έργα αξίας 70 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στο δεύτερο εξάμηνο με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης