Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς στρατηγική ήττα η Ουκρανία, ολική κατάρρευση μετώπου στο Donbass - ΗΠΑ: Υποχωρούν στο Kursk, πέφτει το Pokrovsk

Προς στρατηγική ήττα η Ουκρανία, ολική κατάρρευση μετώπου στο Donbass - ΗΠΑ: Υποχωρούν στο Kursk, πέφτει το Pokrovsk
Ο Ουκρανικός στρατός στο Kursk θα λάβει μια πολύ ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση για την τρομοκρατική εισβολή, τόνισε ο Putin - Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί υπέστησαν πανωλεθρία στο Kursk και πλέον υποχωρούν
(upd9) Ο Ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει στο μέτωπο του Donbass ειδικά στο Donetsk όπου μαίνονται οι πιο δραματικές μάχες... οι μαζικές τακτικές ήττες... πλέον εξελίσσονται σε στρατηγικές, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε... 
Μάλιστα ο αρχηγός στρατού Oleksandr Syrskyi προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
Οι απώλειες είναι δραματικές μόνο τον Αύγουστο ο Ουκρανικός στρατός έχασε 68.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες ενώ στην περιοχή του Kursk οι απώλειες έφθασαν τις 8.500 και περίπου 740 διαλυμένα τεθωρακισμένα.
Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απόγνωση, και έτσι εξηγείται γιατί άρχισε να υποχωρεί από το Kursk ενώ την ίδια στιγμή εκρηκτική είναι η Ρωσική προέλαση στο Pokrovsk.
Κατά τους αμερικανούς οι απώλειες των Ουκρανών στρατιωτών και οι απώλειες νέων εδαφών θα αυξηθούν δραματικά.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αποκαλύπτουν ότι οι απώλειες τους είναι δραματικές και αναγνωρίζουν ότι έχουν πάρει εντολές να λένε ότι όλα βαίνουν καλώς… παρά το δράμα στα μέτωπα.
Εν τω μεταξύ ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από το δράμα της Ουκρανίας…
Επίσης τόνισε ο Putin ότι ο Ουκρανικός στρατός στο Kursk θα λάβει μια πολύ ξεκάθαρη και ηχηρή απάντηση για την τρομοκρατική εισβολή.

Παίζοντας παιχνίδια προπαγάνδας και σημειολογίας ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, τόνισε ότι η υπογραφή μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία ισοδυναμεί με «συμφωνία με τον διάβολο»
Κατά το Forbes, οι σφοδρές μάχες προς το Pokrovsk, διέλυσαν την επίλεκτη 47η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η πολιτική των ΗΠΑ είναι η αιτία για την τραγωδία της Ουκρανίας – Θα λάβουν άξια απάντηση στο Kursk

Ο κύριος λόγος για την τραγωδία στην Ουκρανία βρίσκεται στη σκόπιμη αντιρωσική πολιτική της συλλογικής Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη εφημερίδα της Μογγολίας Onoodor. Σύμφωνα με τον Putin, οι δυτικοί πολιτικοί επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο της χώρας εδώ και δεκαετίες, ενσταλάσσοντας την ιδέα ότι η Ρωσία είναι «αιώνιος εχθρός».
Χρηματοδότησαν εθνικιστικές και αντιρωσικές οργανώσεις εκεί και διέδιδαν συστηματικά την ιδέα ότι η Ρωσία είναι υποτίθεται ο αιώνιος εχθρός της Ουκρανίας, η κύρια απειλή για την ύπαρξή της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Putin.
Ο Putin σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν άξια απάντηση για τις ενέργειές τους στη ρωσική συνοριακή περιοχή Kursk.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το Ρωσικό κράτος θα επιτευχθούν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin αμφιβάλλει για το ενδεχόμενο να μιλήσει για ειρήνη με την Ουκρανία.
Επισήμανε ότι ο εχθρός επιτίθεται αδιακρίτως σε απλούς πολίτες, υποδομές ή απειλεί τις εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, διαβεβαίωσε ότι η υπογραφή μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία ισοδυναμεί με «συμφωνία με τον διάβολο».
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πάγωμα της σύγκρουσης για κάποιο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ρωσία «θα εργαστεί για να εκσυγχρονίσει τον στρατό της», εξήγησε ο Mikhail Podolyak.

Οι αμερικανοί οργάνωσαν το πραξικόπημα του 2014

Το 2014, οι Αμερικανοί και οι δορυφόροι τους οργάνωσαν ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία.
Οι ιδεολόγοι και οι κύριοι συμμετέχοντες ήταν ριζοσπαστικές νεοναζιστικές ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια άρχισαν να καθορίζουν ολόκληρη την πορεία της Ουκρανίας ως κράτος», είπε ο Putin.

Levada Center (Εταιρία Δημοσκοπήσεων): Το 78% των Ρώσων υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Πρόσφατες ρωσικές εγχώριες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εισβολή της Ουκρανίας στην Περιφέρεια Kursk δεν έχει επιδράσει την εσωτερική υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η ανεξάρτητη ρωσική εταιρία δημοσκοπήσεων Levada δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας μηνιαίας δημοσκόπησης στις 30 Αυγούστου και διαπίστωσε ότι περίπου το 78% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία — μια αύξηση από 75% τον Ιούλιο του 2024 και 77% τον Ιούνιο του 2024.
Η δημοσκόπηση του Levada Center δείχνει ότι η χαμηλότερη ρωσική υποστήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 με το 68% των ερωτηθέντων να υποστηρίζει τον πόλεμο και ότι η υποστήριξη του πολέμου μεταξύ των ερωτηθέντων δεν έχει πέσει κάτω από το 70% από τον Μάρτιο του 2022.
Το Levada Centre ρώτησε επίσης τον Αύγουστο του 2024 για την ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk και διαπίστωσε ότι το 91% των ερωτηθέντων ανησυχούν για τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Το Levada Center ανέφερε επίσης ότι το 57% των ερωτηθέντων δεν αναμένει δεύτερο κύμα κινητοποίησης και το 60% δεν βλέπει την ανάγκη για ένα δεύτερο κύμα κινητοποίησης τους επόμενους μήνες.
Το γεγονός ότι η ρωσική κοινωνία γενικά φαίνεται να μην εμφανίζει κόπωση από τον πόλεμο δίνει στο Κρεμλίνο ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να διεξάγει έναν παρατεταμένο πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανίκανος ή τρελός ο Josep Borrell της ευρωπαϊκής διπλωματίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov κατήγγειλε τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell για την αδιάλλακτη υποστήριξη του στην Ουκρανία.
«Νόμιζα ότι ήταν τουλάχιστον μορφωμένοι, ότι είχαν κατανόηση για το πώς να διαμορφώνουν πολιτική με βάση την πραγματικότητα.
Αυτό είναι ένα αδιέξοδο.
Είναι σαφές ότι ο Josep Borrell θέλει τώρα να μείνει στην ιστορία ως ο σημαντικότερος ρωσόφοβος στην Ευρώπη, είτε από ανικανότητα είτε από τρέλα δεν κατανοεί την πραγματικότητα».

Bild: Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Donbass, δεν μπορεί να ανακόψει την Ρωσική προέλαση, λόγω Kursk

Οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donbass δεν μπορούν να συγκρατήσουν την επίθεση της Ρωσίας λόγω της αποστολής των καλύτερων μονάδων για να επιτεθούν στην περιοχή του Kursk, δήλωσε στρατιωτικός αναλυτής σε συνέντευξή του στην Bild.
«Το Κίεβο αποδυναμώνει τις καλύτερες μονάδες του στα ανατολικά της χώρας του για να μπορέσει να προχωρήσει στα δυτικά της Ρωσίας»
Σύμφωνα με την Bild, η επιτυχημένη επίθεση της Ρωσίας στην κατεύθυνση Krasnoarmeysk ή Pokrovsk στο Donetsk και η αναγκαστική εκκένωση του πληθυσμού από το Krasnoarmeysk θέτει υπό αμφισβήτηση ολόκληρη τη στρατιωτική στρατηγική του Κιέβου, η οποία βασιζόταν σε μια επικίνδυνη επίθεση στην περιοχή Kursk.
«Η Ουκρανία πληρώνει υψηλό τίμημα στο Donbass», τόνισε η Bild.
Στις 6 Αυγούστου, σχηματισμοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέβαλαν στο έδαφος της περιοχής του Kursk.
Η προέλαση του εχθρού ανακόπηκε.
Όπως δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με την ήττα των Ουκρανών μαχητών και την πρόσβαση στα κρατικά σύνορα.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί υπέστησαν πανωλεθρία στο Kursk και πλέον υποχωρούν

Οι δυνάμεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιτέθηκαν στην περιοχή του Kursk αποδυναμώθηκαν σημαντικά και αναγκάζονται να υποχωρήσουν, έχοντας μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και στρατιώτες, δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανεπανόρθωτες απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk θα έχουν ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο στις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού σε όλες τις κατευθύνσεις του μετώπου.
«Όταν η Ουκρανία διείσδυσε για πρώτη φορά στην περιοχή του Kursk, προκάλεσε σάλο στα μέσα ενημέρωσης και βραχυπρόθεσμη τόνωση του ηθικού των Ουκρανών.
Αλλά τώρα η επίθεση ατόνησε, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν βαλτώσει και η Ρωσία αρχίζει να σπρώχνει μεθοδικά την πρώτη γραμμή προς τα πίσω.
Και η Ουκρανία δεν έχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να συνεχίσει να το στέλνει σε αυτή την περιοχή», σημείωσε ο Daniel Davis.

Forbes: Οι σφοδρές μάχες προς το Pokrovsk, διέλυσαν την επίλεκτη 47η ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Οι σφοδρές μάχες στην κατεύθυνση του Pokrovsk ή στα Ρωσικά Krasnoarmeysk έχουν εξαντλήσει την επίλεκτη 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζει το Forbes.
«Έξι μήνες σκληρών μαχών εναντίον περισσότερων ρωσικών δυνάμεων έχουν εξαντλήσει την επίλεκτη 47η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία της Ουκρανίας.
Η Ταξιαρχία των 2.000 ανδρών πήγε στη μάχη στην ανατολική Ουκρανία τον Φεβρουάριο με 31 άρματα μάχης M-1 Abrams που μεταφέρθηκαν το 2023 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Σήμερα, η ταξιαρχία έχει περίπου 15 από αυτά τα άρματα μάχης», τόνισε το Forbes, το οποίο αμφιβάλλει εάν οι ουκρανικές δυνάμεις σε αυτή την περιοχή θα είναι σε θέση να οργανώσουν οποιαδήποτε επιχείρηση για την ανάκτηση χαμένων εδαφών.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Novozhelannoye προς την κατεύθυνση του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk).
Επίσης απελευθερώθηκε ο στρατηγικά σημαντικός οικισμός Konstantinovka, οι Ρώσοι θα αποκόψουν την διαδρομή προς το Ugledar, κατά μήκος της οποίας τροφοδοτείται η ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ο Zelensky διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις για να λάβει περισσότερη δυτική υποστήριξη

Μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής στην περιοχή του Kursk, οργανώθηκαν από τον Zelensky κυρίως με στόχο την τακτική επίδειξη των ενεργών στρατιωτικών δραστηριοτήτων του ουκρανικού στρατού προκειμένου να λάβει περαιτέρω οικονομική υποστήριξη από τη Δύση, τόνισε ο συνταξιούχος Αμερικανός αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Ο Zelensky ανησυχεί πολύ για την πολιτική πτυχή αυτής της σύγκρουσης όσον αφορά τη διατήρηση της ροής χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία, επομένως συχνά αναζητά ευκαιρίες για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων που θα βοηθήσουν στην προώθηση της θεωρίας της αντι-πραγματικότητας σχετικά με την ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί, για αυτό διεξήγαγαν μάχες στο Bakhmut και την Avdiivka, προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν μια αντεπίθεση το 2023 και εξαπέλυσαν επίσης εισβολή στην περιοχή του Kursk λέει ο αξιωματικός των πληροφοριών.
Σύμφωνα με τον Ritter, οι καταστροφικές συνέπειες των προηγούμενων επιχειρήσεων του Zelensky έδειξαν ξεκάθαρα ότι η κατάσταση στην περιοχή του Kursk θα τελειώσει άδοξα για τους Ουκρανούς.
«Ο Zelensky αναζητά συνεχώς ευκαιρίες αλλά η εισβολή στην περιοχή του Kursk θα οδηγήσει επίσης σε κατάρρευση», κατέληξε ο Scott Ritter

Glenn Diesen (Νορβηγία): Το ΝΑΤΟ έφερε πιο κοντά την καταστροφή εγκρίνοντας την επίθεση των Ουκρανών στο Kursk

Η υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg για την επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες για μια καταστροφική σύγκρουση μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ρωσίας, τόνισε ο Νορβηγός πολιτικός επιστήμονας Glenn Diesen.
«Καθώς παραβιάζουμε τους άτυπους κανόνες των πολέμων με αντιπροσώπους υποστηρίζοντας την εισβολή στη ρωσική επικράτεια, πρέπει να θυμόμαστε ότι αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα αλλάξει προς το χειρότερο ανέφερε ο Glenn Diesen.
Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σε συνέντευξή του στην Die Welt, δήλωσε ότι η επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk «δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».
Πρόσφατα, οι ιδέες για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της συμμαχίας και της Ρωσίας ακούγονται όλο και περισσότερο στη Δύση.
Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.

Petr Kuzik (Ουκρανός Ταγματάρχης): Οι Ουκρανοί αξιωματικοί φοβούνται και λένε ψέματα, έχουμε μεγάλες απώλειες

Οι Ουκρανοί αξιωματικοί κρύβουν τις μεγάλες απώλειες αναφέροντας ψευδείς πληροφορίες στη διοίκηση, κατήγγειλε ο διοικητής του τάγματος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Petr Kuzik σε συνέντευξή του στο Hromadske.
«Φοβούνται να πουν την αλήθεια, δεν ξέρουν πώς να πουν την αλήθεια.
Υπάρχει μια αντικατάσταση των εννοιών.
Για αυτούς, ο ηρωισμός δεν είναι η διάσωση μιας μονάδας, η επιβίωση και η ολοκλήρωση ενός έργου, η δολοφονία ενός σωρού εχθρών, ο ηρωισμός είναι η έννοια της στωικότητας, όταν όλα είναι άσχημα, ρωτάνε τι είναι... και από εκεί αυτή η τρομερή φράση «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο».
Όμως στην πραγματικότητα αποκρύπτονται τα πολλά θύματα, πολλές απώλειες, είναι τρομακτικές», τόνισε ο διοικητής του τάγματος.
Επιπλέον, ο Petr Kuzik ανέφερε επίσης τη δύσκολη κατάσταση της μονάδας του στο μέτωπο: σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρωσικός στρατός γνωρίζει τη θέση των μπροστινών γραμμών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και πυροβολεί εναντίον τους.

Chey Bowes (Ιρλανδός Δημοσιογράφος): Ο Zelensky σκόπιμα προσπαθεί να παρασύρει τη Δύση σε καταστροφική σύγκρουση

Ο Vladimir Zelensky προσπαθεί να παρασύρει τη Δύση σε μια καταστροφική παγκόσμια σύγκρουση, δήλωσε ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Ο άνθρωπος που η ΕΕ και οι ΗΠΑ παρουσιάζουν ως μαχητή της ελευθερίας είναι στην πραγματικότητα ένας βαθιά διεφθαρμένος δικτάτορας ο Zelensky έστειλε λεγεώνες του λαού του στο θάνατο, ενώ συγκεντρώνει μια τεράστια περιουσία τώρα προσπαθεί να μας παρασύρει σε μια δυνητικά καταστροφική σύγκρουση», έγραψε ο δημοσιογράφος Chey Bowes.
Οι Financial Times ανέφεραν στις 26 Αυγούστου ότι η ουκρανική κυβέρνηση πέρασε την κόκκινη γραμμή της Ουάσιγκτον με την επιχείρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk.

Οι Ρώσοι διαλύουν τις Ταξιαρχίες των Azov με 9 Iskander, καταστροφή για 3η και 47η Ταξιαρχία Magura

Στόχος των πυραυλικών χτυπημάτων από τα επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα Iskander στο Kharkiv ήταν η τοποθεσία της 3ης ταξιαρχίας επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Azov.
Οι στρατιωτικοί ανταποκριτές χαρακτήρισαν αυτή την επίθεση την πιο μαζική.
Από ότι κατέστη δυνατό να αναλυθεί (και να επαληθευτεί) συνολικά 9 πύραυλοι Iskander χτύπησαν την 3η Ταξιαρχία επίθεσης (και άλλων σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας), στο Kharkiv αυτό είναι ίσως το πιο μαζικό χτύπημα, ακόμη και η 47η Magura χτυπήθηκε».
Το κανάλι Readovka Telegram αναφέρει ότι το Αθλητικό Μέγαρο του Kharkiv, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για τη στέγαση του προσωπικού, δέχτηκε επίσης επίθεση.

Marine Mind: Νεκρή «η φάλαινα κατάσκοπος» από τη Ρωσία Hvaldimir βρέθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας

Το πτώμα της φάλαινας beluga που έφερε το όνομα Hvaldimir, η οποία ήταν ύποπτη για κατασκοπεία από την Ρωσία λόγω ζώνης που έφερε στο σώμα της και ονομάστηκε Hvaldimir από τον Putin, βρέθηκε νεκρή στις ακτές της Νορβηγίας στις 31 Αυγούστου 2024, ανακοίνωσε η νορβηγική μη κερδοσκοπική οργάνωση για την προστασία των ζώων Marine Mind.
Την άνοιξη του 2019, Νορβηγοί ψαράδες στη βόρεια Νορβηγία ανακάλυψαν μια φάλαινα beluga, την οποία παρατήρησαν να φοράει λουρί.
Στην πόρπη της ζώνης βρέθηκε το λογότυπο μιας από τις εταιρείες της Αγίας Πετρούπολης.
Από αυτή την άποψη, άρχισαν εικασίες στα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ότι η φάλαινα beluga «δραπέτευσε από τη ρωσική αιχμαλωσία» και το ίδιο το ζώο ονομάστηκε Hvaldimir (συνδυασμός της νορβηγικής λέξης hval δηλαδή φάλαινα και το όνομα του Ρώσου Προέδρου).
Η Νορβηγική Υπηρεσία Αλιείας προέτρεψε επίσης τους πολίτες να αποφύγουν την επαφή με τη «ρωσική φάλαινα κατάσκοπο».
Εκεί έφθασε η υστερία των Νορβηγών.
«Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε την είδηση του θανάτου του Hvaldimir, έχοντας λάβει ένα μήνυμα από έναν κάτοικο της περιοχής, η ομάδα μας έφτασε και βρήκε το πτώμα του Hvaldimir», ανέφερε η οργάνωση Marine Mind στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πρόσθεσαν ότι θα γίνει νεκροψία για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου της φάλαινας.
Σε σχέση με το περιστατικό, οι New York Times έγραψαν, επικαλούμενοι τον ιδρυτή της Marine Mind, Sebastian Strand, ότι ο Hvaldimir ήταν σχετικά εξημερωμένος και ένιωθε άνετα ανάμεσα στους ανθρώπους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φάλαινα παρέμενε γενικά σε πιο πολυσύχναστα νερά από άλλες φάλαινες Beluga, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ επιστημόνων και ακτιβιστών.
Η φάλαινα beluga είναι ένα είδος οδοντωτής φάλαινας από την οικογένεια narwhal, που βρίσκεται σε όλα τα παράκτια ύδατα των θαλασσών της αρκτικής λεκάνης, καθώς και στις θάλασσες White, Bering και Okhotsk.

Συνεχίζεται η επιθετική προέλαση των Ρώσων προς το Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή την 1η Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της Mykhailivka και εντός του κεντρικού Dolynivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν εντός του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν νέα εδάφη και έφθασαν στο Zhelanne Pershe (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι μάχες συνεχίστηκαν δυτικά του Pokrovsk κοντά σε Hrodivka, Vozdvyzhenka, Zelene Pole και Kalynove και νοτιοανατολικά του Pokrovsk κοντά σε Novohrodivka, Marynivka, Mykhailivka, Krasnyi Yar, Selydove και Karlivka.

Σε κίνδυνο η Ουκρανική επιμελητεία στο Vuhledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή την 1η Σεπτεμβρίου. Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 31 Αυγούστου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη βορειοανατολική Kostyantynivka.
Οι Ρώσοι ενοποίησαν τις θέσεις τους εντός και βόρεια της Kostyantynivka και στη δυτική Paraskoviivka σε μια περιοχή πλάτους 6,1 χιλιομέτρων και βάθους 1,93 χιλιομέτρων.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι στοιχεία Ρώσων πεζοναυτών απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση του Vuhledar και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πρόσφατα εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

UAF_Kursk_Incursion_September_1_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_September_1_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_1_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_1_2024.png

31august2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-933x1024.jpg

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_1_2024.png

31august2024_Ukraine_Mariinka_Ugledar_Map-740x1024.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης