Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Lavrov: H Δύση θέλει να διαλύσει τη Ρωσία, 50 χώρες μας πολεμούν κάτω από ναζιστικά λάβαρα

Κόλαφος ο Lavrov: H Δύση θέλει να διαλύσει τη Ρωσία, 50 χώρες μας πολεμούν κάτω από ναζιστικά λάβαρα
Συνασπισμός περίπου 50 χωρών προσπαθεί να διαμελίσει τη Ρωσία, κατήγγειλε ο Lavrov
Περίπου 50 χώρες συνασπίζονται από τη Δύση κάτω από ναζιστικά λάβαρα εναντίον της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν τη διάλυσή της, κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σε ακροατήριο καθηγητών και φοιτητών του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO University) του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Είναι σαφές ότι η ουσία της πολιτικής της Δύσης απέναντι στη χώρα μας ήταν πάντα ότι είμαστε πολύ ισχυροί και πολύ ανεξάρτητοι και κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό, κατά προτίμηση να διαλυθεί.
Αυτό το πολύ χαρακτηριστικό σενάριο επαναλαμβάνεται και πάλι.
Σήμερα, 50 χώρες συγκεντρώνονται εναντίον της Ρωσίας υπό ναζιστικά λάβαρα, δεδομένης της ουσίας του καθεστώτος Zelensky, και όχι μόνο,  αλλά και των σημαιών και των συνβόλων που φορούν οι μαχητές του λεγόμενου ουκρανικού στρατού», δήλωσε ο Lavrov.
Υπενθύμισε πολλές προηγούμενες προσπάθειες διάσπασης της Ρωσίας.
«Αντί για τη Ρωσία, επιθυμούν να δουν έναν εξαρτημένο, φθίνοντα, ετοιμοθάνατο χώρο όπου μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.
Για το σκοπό αυτό έχουν συγκεντρώσει έναν συνασπισμό περίπου 50 χωρών για να προσπαθήσουν να διαμελίσουν τη Ρωσία.
Ο Ναπολέων προσπάθησε να το κάνει αυτό.
Το ίδιο έκανε και ο Χίτλερ, ο οποίος μάλιστα κινητοποίησε ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε ο Lavrov.

Στρατιωτικό στρατηγείο των ΗΠΑ οι G7 - Ασταμάτητες οι BRICS

Η G7 έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό στρατηγείο για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να εργαστούν πάνω σε στρατηγικές αποτροπής κατά της Ρωσίας και άλλων αντιπάλων, δήλωσε επίσης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
«Αρχικά, η G7 φιλοδοξούσε να είναι μια «αποκλειστική λέσχη», ένας ρυθμιστής της παγκόσμιας οικονομίας, <...> αλλά στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό στρατηγείο των ΗΠΑ για την ανάπτυξη σχεδίων για τον περιορισμό της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν και άλλων αντιπάλων [των ΗΠΑ]», δήλωσε σε συνάντηση με φοιτητές και καθηγητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).
Σύμφωνα με τον υπουργό, ακόμη και πριν από την επέκταση της ομάδας, οι BRICS είχαν ήδη ξεπεράσει την G7 από άποψη σωρευτικού ΑΕΠ με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης.
«Και το γεγονός ότι η G7 αναγκάστηκε να συμφωνήσει στη δημιουργία της G20 είναι ήδη ένα μήνυμα ότι οι χώρες της ομάδας συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν μόνες τους», πρόσθεσε.

Απώλεια επιρροής

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Lavrov, η G7 προσπαθεί να διατηρήσει τις «αδικαιολόγητα προνομιούχες θέσεις» της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), «επιβραδύνοντας τη μεταρρύθμιση αυτών των θεσμών, προκειμένου να διατηρήσει την κυρίαρχη επιρροή της σε αυτούς».
«Αλλά η διαδικασία [της απώλειας επιρροής της G7], και πάλι, είναι ασταμάτητη, θα συνεχιστεί», κατέληξε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης