Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί τώρα ο Zuckerberg παραδέχτηκε τη χειραγώγηση και τη λογοκρισία του Facebook – Ο φόβος του Trump

Γιατί τώρα ο Zuckerberg παραδέχτηκε τη χειραγώγηση και τη λογοκρισία του Facebook – Ο φόβος του Trump
Το Facebook ως πηγή πληροφοριών προσφέρει δύναμη όπως δεν έχουμε ξαναδεί, ειδικά επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι, ειδικά μεταξύ των ψηφοφόρων, πιστεύουν ότι οι πληροφορίες που βλέπουν προέρχονται από τους φίλους και την οικογένειά τους και από πηγές που εμπιστεύονται.
Σάλος έχει προκληθεί στην αμερικανική κοινωνία η παραδοχή του Mark Zuckerberg, του ιδιοκτήτη της Meta, δηλαδή της εταιρείας που διαχειρίζεται το Facebook, ότι υπάρχει λογοκρισία.
Και δεν είναι η παραδοχή, σαν παραδοχή που έχει προκαλέσει το σοκ.
Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι γίνεται αυτό, όλο και περισσότερο μάλιστα.
Το νέο είναι ότι το παραδέχτηκε. Απλώς έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε έναν κόσμο που κολυμπάει στα ψέματα, που η παραδοχή γίνεται δεκτή με επιφυλακτικότητα.
Στην επιστολή του προς τους βουλευτές του Κογκρέσου, είπε ξεκάθαρα αυτό που όλοι οι άλλοι λένε εδώ και χρόνια.
Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση Biden, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν μεγάλη απογοήτευση με τις ομάδες μας όταν δεν συμφωνούσαμε…
Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι' αυτό.
Πιστεύω επίσης ότι κάναμε κάποιες επιλογές που, με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων και των νέων πληροφοριών, δεν θα κάναμε σήμερα.
Όπως είπα στις ομάδες μας εκείνη την εποχή, αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω πίεσης από οποιαδήποτε Διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση – και είμαστε έτοιμοι να απωθήσουμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, έγραψε ο Zuckerberg.

Μερικές διευκρινίσεις

Σύμφωνα με το Brownstone Institute η λογοκρισία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από αυτό, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020 αν όχι νωρίτερα.
Όλοι το ζήσαμε, σχεδόν αμέσως μετά τα lockdown.
Μετά από μερικές εβδομάδες, η χρήση αυτής της πλατφόρμας για ενημέρωση αποδείχθηκε αδύνατη.
Οι συνέπειες είναι πολύ πιο σημαντικές από ό,τι υποδηλώνει η αναίμακτη επιστολή του Zuckerberg.
Οι άνθρωποι υποτιμούν σταθερά τη δύναμη που έχει το Facebook στο μυαλό του κοινού.
Αυτό ίσχυε ιδιαίτερα στους εκλογικούς κύκλους του 2020 και του 2022.
Η διαφορά στο να έχει ένα άρθρο ανεπηρέαστο πολύ λιγότερο ενισχυμένο από το Facebook αυτά τα χρόνια ήταν εκατομμυριοπλάσια.

Η δύναμη του Facebook

Το Facebook ως πηγή πληροφοριών προσφέρει δύναμη όπως δεν έχουμε ξαναδεί, ειδικά επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι, ειδικά μεταξύ των ψηφοφόρων, πιστεύουν ότι οι πληροφορίες που βλέπουν προέρχονται από τους φίλους και την οικογένειά τους και από πηγές που εμπιστεύονται.
Η εμπειρία του Facebook και άλλων πλατφορμών πλαισίωσε την πραγματικότητα που οι άνθρωποι πίστευαν ότι υπήρχε έξω από τον εαυτό τους.
Κάθε αντιφρονών, και κάθε κανονικός άνθρωπος που είχε κάποια αίσθηση ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, έκανε να νιώθει σαν ένα είδος τρελού που είχε τρελαμένες και πιθανώς επικίνδυνες απόψεις που ήταν εντελώς άσχετες με το mainstream.
Τι σημαίνει ότι ο Zuckerberg πλέον παραδέχεται ανοιχτά ότι απέκλεισε από την προβολή οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες της κυβέρνησης;
Σημαίνει ότι οποιεσδήποτε απόψεις σχετικά με τα lockdown, τις μάσκες ή τις εντολές εμβολίων – και ό,τι σχετίζεται με αυτό, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των εκκλησιών και των σχολείων και τις βλάβες από τα εμβόλια – δεν ήταν μέρος της δημόσιας συζήτησης.
Και ο Zuckerberg έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό.

Ο ρόλος των εκλογών

Η λογοκρισία του Zuckerberg –και αυτό αφορά το Google, το Instagram, το LinkedIn της Microsoft και το Twitter 1.0– αρνήθηκε στο κοινό να επιλέξει το κεντρικό θέμα των lockdowns, της συγκάλυψης και των εντολών εμβολιασμού, τα ίδια τα ζητήματα που έχουν ταλαιπωρήσει θεμελιωδώς ολόκληρο τον πολιτισμό.
Και δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ. Όλες είναι παγκόσμιες εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι οι εκλογές σε κάθε άλλη χώρα, σε όλο τον κόσμο, επηρεάστηκαν με παρόμοιο τρόπο.
Ήταν ένα παγκόσμιο κλείσιμο κάθε αντιπολίτευσης σε ριζοσπαστικές, κραυγαλέες, ανεφάρμοστες και βαθιά επιζήμιες πολιτικές.
Ξεπερνά ακόμη και την εκλογική χειραγώγηση.
Είναι ένα ξεκάθαρο πραξικόπημα που ανέτρεψε μια ολόκληρη γενιά ηγετών που υπερασπίστηκε την ελευθερία και τους αντικατέστησε με μια γενιά ηγετών που συναίνεσαν στην εξουσία ακριβώς τη στιγμή που είχε τη μεγαλύτερη σημασία.

Γιατί τώρα;

Και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ο Zuckerberg επέλεξε τώρα να κάνει αυτή την ανακοίνωση και να αποκαλύψει δημόσια το εσωτερικό παιχνίδι;
Ήταν προφανώς εκνευρισμένος από την απόπειρα δολοφονίας κατά της ζωής του Trump, όπως είπε.
Στη συνέχεια, υπήρξε επίσης η σύλληψη από τη Γαλλία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Telegram, Pavel Durov, ένα γεγονός που σίγουρα επηρεάζει κάθε σημαντικό CEO μιας πλατφόρμας επικοινωνίας.
Δεν ξεχνά και τη σύλληψη και τη φυλάκιση άλλων αντιφρονούντων όπως ο Steve Bannon και πολλοί άλλοι.
Ο Zuckerberg γνωρίζει το διακύβευμα.
Κατανοεί τις συνέπειες και την κλίμακα του προβλήματος, καθώς και τα βάθη της διαφθοράς και της εξαπάτησης που διαδραματίζονται στις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.
Μπορεί να καταλάβει ότι όλα θα βγουν κάποια στιγμή, οπότε μπορεί κάλλιστα να τα προλάβει.
Από όλες τις εταιρείες στον κόσμο που θα είχαν πραγματικό χειρισμό για την κατάσταση της κοινής γνώμης αυτή τη στιγμή, θα ήταν το Facebook.
Βλέπουν το μέγεθος της υποστήριξης στον Trump.
Και ο Trump έχει πει σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου βιβλίου που κυκλοφόρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι πιστεύει ότι ο Zuckerberg πρέπει να διωχθεί για τον ρόλο του στη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Αυτό και μόνο θα μπορούσε να εξηγήσει την αλλαγή της πολιτικής του.
Ως εκ τούτου, η παραδοχή του Zuckerberg έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις από ό,τι έχει παραδεχτεί οποιοσδήποτε.
Παρέχει μια πρώτη επίσημη και επιβεβαιωμένη ματιά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της εποχής μας, την παγκόσμια φίμωση των επικριτών σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα τη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, μια στρεβλή δημόσια κουλτούρα, την περιθωριοποίηση της διαφωνίας, την υπέρβαση όλων των προστασιών της ελευθερίας του λόγου και το gaslighting ως τρόπος ζωής της κυβέρνησης στην εποχή μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης