Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη τροπή με Πολωνία - Sikorski: «Συνταγματικό καθήκον» η κατάρριψη ρωσικών πυραύλων - Ρίχνει τους τόνους το ΝΑΤΟ

Επικίνδυνη τροπή με Πολωνία - Sikorski: «Συνταγματικό καθήκον» η κατάρριψη ρωσικών πυραύλων - Ρίχνει τους τόνους το ΝΑΤΟ
Μετά τα σχόλια του Sikorski, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η συμμαχία «έχει την ευθύνη να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου της Ρωσίας»
Η Βαρσοβία έχει «συνταγματικό καθήκον» να καταρρίψει τους ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία που βρίσκονται σε πορεία να πλήξουν πολωνικό έδαφος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας στους Financial Times σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Οι παρατηρήσεις του κορυφαίου Πολωνού διπλωμάτη έρχονται μια εβδομάδα μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της νατοϊκής χώρας από κάτι που, σύμφωνα με τον στρατό, ήταν πιθανότατα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αφού η Ρωσία σφυροκόπησε τη γειτονική Ουκρανία με θανατηφόρα πλήγματα.
Παρά τις επίγειες έρευνες που διήρκεσαν μια εβδομάδα, το ύποπτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν έχει βρεθεί.
Κατά τη διάρκεια ενός νέου κύματος ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων τη Δευτέρα, η Πολωνία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη της στα ουκρανικά σύνορα για να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της.
«Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν παρακάμπτει την ευθύνη κάθε χώρας για την προστασία του δικού της εναέριου χώρου - είναι το δικό μας συνταγματικό καθήκον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Radoslaw Sikorski σε συνέντευξή του στους FT.
«Προσωπικά είμαι της άποψης ότι, όταν εχθρικοί πύραυλοι βρίσκονται σε πορεία εισόδου στον εναέριο χώρο μας, θα ήταν θεμιτή αυτοάμυνα (να τους πλήξουμε), διότι μόλις περάσουν στον εναέριο χώρο μας, ο κίνδυνος να τραυματίσουν κάποιον τα συντρίμμια είναι σημαντικός», πρόσθεσε.

Ρίχνει τους τόνους το ΝΑΤΟ

Μετά τα σχόλια του Sikorski, αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η συμμαχία «έχει την ευθύνη να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου της Ρωσίας», προσθέτοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης και το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης».
«Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα κάθε συμμάχου να προστατεύει τον δικό του εναέριο χώρο, ωστόσο ό,τι κάνουν μεμονωμένοι σύμμαχοι για την υποστήριξη της Ουκρανίας μπορεί να έχει σημασία και για το ΝΑΤΟ στο σύνολό του», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης