Τελευταία Νέα
Διεθνή

Colpo grosso Orban: Η Ουγγαρία εκδίδει ομόλογο Samurai - Τα δάνεια από κινεζικές τράπεζες και τα έργα υποδομής

Colpo grosso Orban: Η Ουγγαρία εκδίδει ομόλογο Samurai  - Τα δάνεια από κινεζικές τράπεζες και τα έργα υποδομής
Η Ουγγαρία προσφέρει ομόλογα σε γεν για πρώτη φορά από το 2022 - Τα δάνεις από κινεζικές τράπεζες για την χρηματοδότηση των υποδομών
Άνοιξαν τα βιβλία προσφορών για πώληση ομολόγων Samurai σε τέσσερα μέρη, 3 εκ των οποίων δολάρια, με διάρκεια από 3 έως 10 χρόνια, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης τις οποίες επικαλείται το Bloomberg σε δημοσίευμά του τις 2 Σεπτεμβρίου.
Την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία διαχείρισης χρέους της χώρας ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει ομόλογα Samurai αξίας έως και 500 εκατομμυρίων ευρώ (553 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε σε δημοσίευμά του το Reuters.

Αγορές ευρωομολόγων - Νέες πηγές δανεισμού στην Ασία

Η Ουγγαρία απέχει περίπου μία ποσοστιαία μονάδα από το ανώτατο όριο του 30% για την αναλογία του χρέους σε ξένο νόμισμα, με βάση τα στοιχεία του διαχειριστή χρέους.
Ενώ η κυβέρνηση δεν αναμένει να επιστρέψει σύντομα στις αγορές ευρωομολόγων, έχει αναζητήσει νέες πηγές δανεισμού στην Ασία, συμπεριλαμβανομένων δανείων από κινεζικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής.
«Η αγορά συναλλάγματος μπορεί ακόμα να χρηματοδοτήσει περίπου το 30% του ελλείμματος στο μέλλον, αλλά δεν υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί αυτός ο δείκτης», έγραψαν δύο αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης χρέους σε άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 2/9 στον ιστότοπο ειδήσεων Portfolio.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-02_182334.png

Το ανεξόφλητο χρέος


Η Ουγγαρία έχει επί του παρόντος ανεξόφλητο χρέος 115,3 δισεκατομμυρίων γιέν (780 εκατομμύρια δολάρια) σε ομόλογα σε ιαπωνικό νόμισμα από το 2020 και το 2022.
Η χώρα αποκάλυψε πρόσφατα ότι πήρε δάνειο 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από κινεζικές τράπεζες νωρίτερα φέτος.
Ο οργανισμός χρέους συμμετείχε επίσης σε ένα ευρύτερο κύμα εκδόσεων ομολόγων στις αναδυόμενες αγορές στις αρχές του έτους, με ένα ομόλογο 1,5 δισ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια 2,5 δισ. δολαρίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης