Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Αχόρταγος Zelensky - Ζητά από τη Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

Ουκρανία: Αχόρταγος Zelensky - Ζητά από τη Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα
Οι δυτικοί σύμμαχοι πρέπει να διαθέσουν όπλα για τέτοιου είδους πλήγματα
Σχετικά Άρθρα
Να επιτρέψουν οι δυτικές χώρες πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενάντια της Ρωσίας, ζήτησε ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Dick Schoof -στη Ζαπορίζια.
Υπογράμμισε επίσης ότι οι δυτικοί σύμμαχοι πρέπει να διαθέσουν όπλα για τέτοιου είδους πλήγματα.
«Η επιχείρηση στο Kursk εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο. Όσον αφορά τις δυσκολίες στις κατευθύνσεις Ποκρόφσκι και Τορέτσκ, στην Ανατολική Ουκρανία, πιστεύουμε ότι η επιχείρηση στο Κουρσκ μπορεί να επηρεάσει και την κατάσταση εκεί. Μπορεί να υπάρξει μείωση της επιδείνωσης λόγω της μείωσης του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες», είπε επίσης ο Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι πιο μαχητικές ρωσικές ταξιαρχίες ήταν πάντα συγκεντρωμένες σε αυτή την κατεύθυνση. «Αυτός ήταν πάντα ο κύριος στόχος - το Ντονμπάς, η πλήρης κατοχή του Ντονμπάς. Δεν υπάρχουν ρωσικές προωθήσεις εκεί για δύο ημέρες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω», ανέφερε.
Στις 19/8, είχε ζητήσει και πάλι ζητήσει από τη Δύση να επιτρέψει στο Κίεβο να πλήξει τη Ρωσία με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ώστε να σταματήσει την προώθηση του ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.
«Η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει την προώθηση του ρωσικού στρατού στο μέτωπο παρά μόνο με την απόφαση που περιμένουμε από τους εταίρους μας: την απόφαση για τις ικανότητες μεγάλου βεληνεκούς», δήλωσε ο Volodymyr Zelensky σε ομιλία του στο Κίεβο ενώπιον των πρεσβευτών της χώρας του.
«H αφελής, απατηλή έννοια των αποκαλούμενων κόκκινων γραμμών όσον αφορά τη Ρωσία, η οποία κυριάρχησε στην αποτίμηση του πολέμου από μερικούς εταίρους, έχει καταρρεύσει αυτές τις μέρες κάπου κοντά στη Sudza», είπε, αναφερόμενος στη ρωσική συνοριακή πόλη της περιφέρειας Kursk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης