Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δραματική έκκληση - Η Ουγγαρία δεν θα επιβιώσει χωρίς τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία - Προκαλεί η Ουκρανία με τον αγωγό Druzhba

Δραματική έκκληση - Η  Ουγγαρία δεν θα επιβιώσει χωρίς τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία  - Προκαλεί η Ουκρανία με τον αγωγό  Druzhba
Η απόφαση των ουκρανικών αρχών να σταματήσουν τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba αντιπροσωπεύει μια «σοβαρή πρόκληση» για την ουγγρική οικονομία και κοινωνία, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας - Η χώρα δεν διαθέτει επαρκή υποδομή για να εξασφαλίσει προμήθειες μέσω εναλλακτικών οδών, σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó
Η Ουγγαρία δεν θα επιβιώσει εάν σταματήσουν οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου στη χώρα, δήλωσε τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó.
Το 70% των Ούγγρων που ερωτήθηκαν θεωρούν απαράδεκτη την αναστολή της μεταφοράς πετρελαίου από το Κίεβο από τη Ρωσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με δημοσκόπηση
«Εάν η Ουγγαρία σταματήσει να προμηθεύει πετρέλαιο από τη Ρωσία, απλά δεν θα επιβιώσει.
Δεν θα μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε τη χώρα με την ευρεία έννοια ή να διασφαλίσουμε την προσφορά σε καύσιμα», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RBC.
Ο Szijjártó σημείωσε ότι η Ουγγαρία δεν διαθέτει επαρκή υποδομή για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της μέσω εναλλακτικών οδών.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση των ουκρανικών αρχών να σταματήσουν τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Druzhba αντιπροσωπεύει μια «σοβαρή πρόκληση» για την ουγγρική οικονομία και κοινωνία.
Ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστεί «υπερβολικά πολιτικοποιημένη» και οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες εξετάζουν ζητήματα παροχής καυσίμων με... ιδεολογικά κριτήρια.
«Για εμάς, τα θέματα αξιόπιστου ενεργειακού εφοδιασμού είναι θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική ή την ιδεολογία, αυτό είναι ευθύνη της χώρας και αυτό είναι θέμα φυσικής ύπαρξης», κατέληξε ο Szijjártó.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak, δήλωσε ότι «από την 1η Ιανουαρίου 2025, ο πετρελαιαγωγός Druzhba θα σταματήσει να λειτουργεί.
Το πετρέλαιο μέσω αυτού ανέφερε ότι, σύμφωνα με την ενοποιημένη απόφαση, μέχρι το 2025, αυτές οι χώρες έπρεπε να βρουν την ευκαιρία να διαφοροποιήσουν τις προμήθειες πετρελαίου και να σταματήσουν την εξαγωγή τους από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης