Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδο στην απόδοση του γερμανικού bund έφερε η κυβερνητική ήττα σε Θουριγγία και Σαξονία – Καταιγίδα νέων εκδόσεων

Άνοδο στην απόδοση του γερμανικού bund έφερε η κυβερνητική ήττα σε Θουριγγία και Σαξονία – Καταιγίδα νέων εκδόσεων
Τα προθεσμιακά συμβόλαια να δίδουν πιθανότητα 100% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Σε υψηλό μηνός αυξήθηκε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς στη σημερινή συνεδρίαση, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα σε δύο κρατίδια της Γερμανίας, Θουριγγία και Σαξονία, που επέφερε καίριο πλήγμα στον κυβερνώντα συνασπισμό.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές παραμένουν εστιασμένοι στις προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική και την αυξημένη προσφορά σε νέα ομόλογα.
Το ακροδεξιό κόμμα Eναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών, εξασφαλίζοντας το 33% των ψήφων στη Θουριγγία και αποτελώντας το πρώτο κόμμα που κέρδισε σε τοπικές εκλογές στη Γερμανία από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μία κυβέρνηση στη Γερμανία που θα δέχεται έντονες πιέσεις θα μπορούσε να περιπλέξει την ευρωπαϊκή πολιτική τη στιγμή που η Γαλλία εξακολουθεί να δυσκολεύεται να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουνίου και του Ιουλίου.
«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά σε καμία από τις δύο κορυφαίες οικονομίες της Ευρωζώνης», αναφέρει ο Cris Bred, επικεφαλής της εταιρείας Daiwa Capital Markets.
H απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε στο 2,34%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου.
Κάποιοι άλλοι αναλυτές ωστόσο υποβάθμισαν τον όποιο μακροπρόθεσμο αντίκτυπο από τις γερμανικές εκλογές, εκτιμώντας ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα επιβιώσει έως τις εκλογές του επόμενου έτους.
«Παρότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να αυξήσει τις συγκρούσεις εντός του συνασπισμού, είναι απίθανη η διάλυση του συνασπισμού ή η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank, Rainer Kighman.
Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης και τις πληθωριστικές προσδοκίες της ΕΚΤ, με τα προθεσμιακά συμβόλαια να δίδουν πιθανότητα 100% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Η απόδοση του γερμανικού διετούς ενισχύθηκε επίσης τρεις μονάδες βάσης, στο 2,42%.
Επίσης, η προσφορά της Ευρωζώνης σε νέα ομόλογα αναμένεται να αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα μετά τη θερινή  ραστώνη και αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με αναλυτές.
Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Αυστρία αναμένεται να εκδώσουν ομόλογα αξίας 25 δισ.ευρώ.
Επίσης, η Ιταλία αναμένεται να εκδώσει κοινοπρακτικό μακροπρόθεσμο ομόλογο, σύμφωνα με αναλυτές της UniCredit.
Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ενισχύθηκε ελαφρώς στο 3,70% με το spread έναντι των γερμανικών στις 136 μονάδες βάσης.
Στην ελληνική αγορά χρέους, η απόδοση της 10ετίας διαμορφώθηκε στο 3,38%, ενώ στην πενταετία στο 2,75%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης