Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Η Hamas θα «πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα» για τη «σφαγή» Ισραηλινών

Netanyahu: Η Hamas θα «πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα» για τη «σφαγή» Ισραηλινών
O Netanyahu σε μία σπάνια κίνηση ζήτησε «συγγνώμη» για το γεγονός ότι οι έξι όμηροι δεν επέστρεψαν ζωντανοί στην πατρίδα τους, λέγοντας: «Ήμασταν κοντά, αλλά δεν το πετύχαμε»
Κάλεσμα για ενότητα απηύθυνε ο Benjamin Netanyahu στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (2/9) την ώρα που το κύμα οργή για το θάνατο έξι Ισραηλινών ομήρων της Hamas στη Γάζα ξεχειλίζει.
Όπως είπε το Ισραήλ «πρέπει να παραμείνει ενωμένο ως ένα», καθώς αντιμετωπίζει έναν «βάναυσο και μοχθηρό εχθρό» που θέλει να «μας εξαλείψει και να μας σκοτώσει όλους».
O Netanyahu σε μία σπάνια κίνηση ζήτησε «συγγνώμη» για το γεγονός ότι οι έξι όμηροι δεν επέστρεψαν ζωντανοί στην πατρίδα τους, λέγοντας: «Ήμασταν κοντά, αλλά δεν το πετύχαμε».
Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μην δεχθεί την αποχώρηση των Ισραηλινών από το διάδρομο Φιλαδέλφεια, παρά το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρο ότι η άρνησή του θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία για την απελευθέρωση των 101 ομήρων στη Γάζα.
Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν έχει προσωπική ευθύνη για την τύχη τους ενώ τόνισε ότι «η Hamas είναι εκείνη που δεν θέλει συμφωνία».
Στη συνέχεια είπε ότι η Hamas θα «πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα» για τη «σφαγή» Ισραηλινών.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι οι στόχοι του Ισραήλ ήταν να εξαλείψει τη Hamas, να φέρει πίσω τους υπόλοιπους ομήρους, να διασφαλίσει ότι η Γάζα «δεν αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ» και να αφήσει τους ανθρώπους που ζουν στο βόρειο Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους η αποτυχία της κυβέρνησης να επιτρέψει τη διεξαγωγή «εκλογών χωρίς αποκλεισμούς και με ανταγωνισμό».
Η ομιλία του έγινε την ώρα που διαδηλωτές καλούσαν για άμεση συμφωνία για επιστροφή των ομήρων σε μικρή απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από την οικία του με την αστυνομία να έχει στήσει οδοφράγματα στο σημείο.
«Μέχρι να φύγει, μέχρι να πάρει την ευθύνη θα συνεχίσουμε», φώναζε το πλήθος.
Σε μία άλλη εξέλιξη οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας του Ισραήλ εξέφρασαν την «απογοήτευσή» τους για την απόφαση της Βρετανίας να αναστείλει ορισμένες άδειες εξαγωγής όπλων στη χώρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών Israel Katz ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το Ισραήλ «απογοητεύτηκε από μια σειρά αποφάσεων» που έλαβε η βρετανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της αναστολής αυτών των αμυντικών συμβάσεων.
Ο Katz υποστήριξε ότι η απόφαση του Λονδίνου «στέλνει ένα πολύ προβληματικό μήνυμα» στη Χαμάς και «τους προστάτες της στο Ιράν».
«Βαθύτατα απογοητευμένος» δήλωσε και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανέστειλε 30 από τις συνολικά 350 άδειες εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ, επικαλούμενη τον «κίνδυνο» να χρησιμοποιηθούν σε ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης