Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στη Δύση - Το Ιράν θα ενισχύσει το οπλοστάσιο της Ρωσίας με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους

Πανικός στη Δύση - Το Ιράν θα ενισχύσει το οπλοστάσιο της Ρωσίας με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους
Οι πηγές του Bloomberg πιστεύουν ότι η πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων «θα σηματοδοτούσε μια ανησυχητική εξέλιξη στη σύγκρουση»
Η πραγματικότητα του άξονα  Ρωσίας - Κίνας - Ιράν είναι ο φόβος και ο τρόμος του ΝΑΤΟ  και η μεταξύ τους στρατιωτική συνεργασία προκαλεί εφιάλτες...
Η προοπτική η Δύση να βρεί αξιόμαχο αντίπαλο λαμβάνει σάρκα και οστά όμως: Το Ιράν έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να παραδίδει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία «μέσα σε λίγες μέρες», ανέφερε το Bloomberg σε δημοσίευμά του στις 2 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενο ανώνυμο Ευρωπαίο αξιωματούχο.
Οι πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου δεν ανέφεραν συγκεκριμένα τον τύπο ή την εμβέλεια των πυραύλων.
Το Reuters ανέφερε τον Αύγουστο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές πληροφοριών, ότι η Μόσχα ενδέχεται να λάβει «εκατοντάδες» βαλλιστικούς πυραύλους Fath-360 και άλλους βαλλιστικούς πυραύλους από την Τεχεράνη.
Το Ιράν είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους της Ρωσίας και μαζί με την Κίνα έχουν διαμορφώσει μια συμμαχία που βρίσκεται απέναντι στην δυτική ηγεμονία.
Οι δύο χώρες έχουν εμβαθύνει τη στρατιωτική και πολιτική τους συνεργασία από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η Τεχεράνη έχει παράσχει στη Μόσχα χιλιάδες drones καμικάζι Shahed από την έναρξη της στρατιωτικής της επιχείρησης.
Τον Φεβρουάριο, το Reuters ανέφερε επίσης ότι η Τεχεράνη έστειλε ένα μεγάλο αριθμό ισχυρών βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους για να βοηθήσει στη ρωσική εισβολή, αλλά το Κίεβο δεν έχει ακόμη καταγράψει καμία χρήση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων από τη Μόσχα.
Οι πηγές του Bloomberg πιστεύουν ότι η πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων «θα σηματοδοτούσε μια ανησυχητική εξέλιξη στη σύγκρουση».
Οι χώρες της G7 αναμένεται να καταδικάσουν αμέσως οποιαδήποτε παράδοση και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στις κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής μέσω της διπλωματικής οδού, δήλωσε η ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο.

Ιρανικές πηγές που δεν αποκαλύφθηκαν ανέφεραν στους New York Times στις 5 Αυγούστου ότι το Ιράν ζήτησε σύγχρονα συστήματα αεράμυνας από τη Ρωσία καθώς προετοιμάζεται για έναν πιθανό πόλεμο με το Ισραήλ, με τις παραδόσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.
Δυτικοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τη χρήση βορειοκορεατικών βλημάτων και πυραύλων πυροβολικού που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Το οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων της Μόσχας περιλαμβάνει ρωσικό και λιγότερο ακριβές βορειοκορεατικό υλικό.
Η επίθεση στην πρωτεύουσα τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου περιελάμβανε πυραύλους Iskander-M εγχώριας κατασκευής καθώς και βορειοκορεατικά μοντέλα KN-23, που εκτοξεύτηκαν από τις περιοχές Bryansk, Kursk και Voronezh, που συνορεύουν με την Ουκρανία, σύμφωνα με τις δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας.
Εν τω μεταξύ, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας προσπαθούν ασμαίνοντας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που δόθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος για να ενισχύσουν τα συστήματα αεράμυνας.
Αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμη τηρήσει τις δεσμεύσεις που επιβεβαιώθηκαν στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Πρόσθετες κυρώσεις

Οι εξελίξεις ισοδυναμούν με μια ζοφερή στιγμή για την Ουκρανία, η οποία έχει χάσει ένα σημαντικό τμήμα της παραγωγικής της ικανότητας καθώς οι πολίτες βασίζονται όλο και περισσότερο στις γεννήτριες diiesel που αντιμετωπίζουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.
Η προοπτική αποκατάστασης της ισχύος πριν από την περίοδο του χειμώνα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Κερδίζει η πολεμική οικονομία της Ρωσίας

Η πολεμική οικονομία της Ρωσίας μπόρεσε να παράγει πυραύλους και πυρομαχικά με ρυθμό που συχνά ξεπερνά την ικανότητα των Ουκρανών συμμάχων να μεταφέρουν όπλα. Η Μόσχα μπόρεσε επίσης να βασιστεί σε παραδόσεις από χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, ενώ διατηρεί τη δική της παραγωγική ικανότητα με τεχνολογία και βασικά εξαρτήματα από χώρες συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy πιέζει τους συμμάχους να αυξήσουν τις προμήθειες και να άρουν τους περιορισμούς σε επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Η κυβέρνησή του έχει υποστηρίξει ότι τέτοιες επιθέσεις είναι απαραίτητες για να χτυπήσουν αεροδρόμια και εκτοξευτές που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε πόλεις και υποδομές της Ουκρανίας.
Η αιφνιδιαστική εισβολή του περασμένου μήνα στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να αμβλύνει την αιχμηρή πρόοδο από τη Μόσχα.

Κυρώσεις στο Ιράν

Οι μεταφορές βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία πιθανότατα θα αντιμετωπιστούν με πρόσθετες κυρώσεις στο Ιράν, αν και η αποτελεσματικότητά τους θα ήταν αβέβαιη δεδομένης της σειράς μέτρων που στοχεύουν ήδη την Τεχεράνη, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών drone στη Μόσχα. Μεταξύ των προηγούμενων μέτρων που συζητήθηκαν από τους συμμάχους είναι νέοι περιορισμοί στην Iran Air.
Η ομάδα των G7 αναμένεται επίσης να καταδικάσει δημόσια οποιαδήποτε μεταβίβαση αμέσως και να πιέσει τις ανησυχίες τους με τις κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή μέσω της διπλωματικής οδού, είπε ο λαός.
Η G-7 έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα επειδή προμήθευσαν τη Ρωσία με όπλα.
Eπιδιώκει επίσης να ενισχύσει τους περιορισμούς σε εταιρείες στην Κίνα και αλλού που παρέχουν στη Ρωσία εξαρτήματα και τεχνολογίες που χρειάζονται η Μόσχα για την κατασκευή όπλων — ή για εξαρτήματα που βρίσκονται σε αυτά.
Πιο πρόσφατοι περιορισμοί έχουν στοχεύσει εταιρείες/οντότητες και ιδιώτες που επιτρέπουν τέτοιες συναλλαγές.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-02_220954.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης