Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το τέλος έρχεται με φόρα – Παραδοχή Zelensky: Αποτύχαμε στο Donbass, κιδνυνεύουμε - Πάει εσπευσμένα στις ΗΠΑ, κραχ στο Kursk

Το τέλος έρχεται με φόρα – Παραδοχή Zelensky: Αποτύχαμε στο Donbass, κιδνυνεύουμε - Πάει εσπευσμένα στις ΗΠΑ, κραχ στο Kursk
Ο Zelensky παραδέχθηκε την αλήθεια: Επιτεθήκαμε στο Kursk για να σταματήσουμε την προέλαση των Ρώσων στο Donbass αλλά αποτύχαμε - Economist: Ο Zelensky στις ΗΠΑ… θα προσπαθήσει για τελευταία φορά να πάρει πράσινο φως για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος
(upd11) Όταν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky παραδέχεται ότι η εισβολή στο Kursk έγινε για να ανακόψουν την επιθετική προέλαση των Ρώσων στο Donbass ειδικά σε Pokrovsk, Toretsk κ.α. αλλά οι στόχοι δεν επιτεύχθηκαν… οποιαδήποτε άλλο σχόλιο είναι περιττό.
Ο Zelensky
την άλλη εβδομάδα θα πάει στις ΗΠΑ για να ζητήσει άδεια ώστε να χτυπήσει ρωσικό έδαφος αλλά εάν αυτό συμβεί η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή, αμείλικτη και ασύμμετρη.
Ας πούμε ωμές αλήθειες… ο Ουκρανικός στρατός στο Kursk συντρίβεται, στην κυριολεξία αποδεκατίζεται, υπάρχει τέτοιος πανικός που οι Ουκρανοί κατά την άτακτη υποχώρηση από περιοχές του Kursk… ξέχασαν στρατιώτες οι οποίοι υποχρεωτικά παραδόθηκαν στους Ρώσους.
Το μέτωπο του Donbass έχει καταρρεύσει πλέον σε όλη την γραμμή επαφής σπάνε οι άμυνες, η προέλαση των Ρώσων είναι καθηλωτική… το τέλος της Ουκρανίας έρχεται με φόρα.
Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν απέναντι στην Ρωσική στρατιωτική μηχανή και το ΝΑΤΟ ή θα κλιμακώσει ή απλά θα αφήσει την Ουκρανία να παραδοθεί άνευ όρων.
Όσοι πιστεύουν ότι νικάει η Ουκρανία και άλλες τέτοιες ανοησίες ας ξυπνήσουν γρήγορα, η κατάρρευση του Ουκρανικού στρατού πλησιάζει και ειδικά μεταξύ Pokrovsk και Ugledar θα γραφεί ο επίλογος του Donbass να θυμάστε εκεί θα γραφεί το μοιραίο τέλος.

Το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει παντού στην κυριολεξία 

Στο Kursk οι απώλειες των Ουκρανών πλησιάζουν τις 9.000 στρατιώτες και 750 κατεστραμμένα τεθρωακισμένα, σκέτη καταστροφή, μάλιστα υποχωρούν οι Ουκρανοί άτακτα.
Οι Ρώσοι ανέκτησαν το Korenevo και Olgovka στο Kursk.
Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk έχει εξελιχθεί σε μάχες θέσεις που σημαίνει μοιραίο τέλος Ουκρανών που υποχρεωτικά θα υποχωρήσουν.
Στο Kharkiv συνεχίζουν οι Ρώσοι την προέλαση τους προς Hlyboke και το Lyptsi και βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv κοντά στο Vovchansk
Στην κατεύθυνση Kupyansk-Svatove-Kreminna προέλασαν προς Svatove στην περιφέρεια του Luhansk.
Ξαφνικά οι Ρώσοι προελαύνουν προς το Siversk μετά τις ανεπιτυχείς αντεπιθέσεις των Ουκρανών.
Η πόλη Chasiv Yar
περικυκλώνεται ενώ ήδη οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας μπήκαν στην πόλη.
Η πόλη Toretsk καταρρέει, οι Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη και προελαύνουν.
Οι Ρώσοι έφθασαν στο Pokrovsk με τρομακτική ταχύτητα αλλά πλέον η προέλαση θα επιβραδυνθεί αφού οι Ουκρανοί έχουν φτιάξει 5 οχυρώσεις...
Στο Ugledar οι Ρώσοι προχωρούν από την δυτική πλευρά και έχουν απομονώσει την πόλη...
Μεταξύ Pokrovsk και Ugledar υπάρχει ένας τεράστιος χώρος που εάν καταρρεύσει σημαίνει ότι έπεσε το Donetsk... στα χέρια των Ρώσων, ο ρωσικός στρατός περικυκλώνει τους Ουκρανούς μεθοδικά

Ο Zelensky παραδέχθηκε την αλήθεια: Επιτεθήκαμε στο Kursk για να σταματήσουμε την προέλαση των Ρώσων στο Donbass αλλά αποτύχαμε

Η εισβολή στην περιοχή του Kursk δεν διευκόλυνε την κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Donbass, όπου ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση κοντά στο Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk) και το Toretsk, παραδέχτηκε ο Vladimir Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Όσον αφορά τις δυσκολίες στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Toretsk, πιστεύαμε ότι η επιχείρηση Kursk μπορεί να επηρεάσει αυτό το φαινόμενο, λόγω της μείωσης του αριθμού του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού», τόνισε ο Zelensky.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο κύριος στόχος της Ουκρανίας ήταν πάντα το Donbass.
«Αυτός ήταν πάντα ο κύριος στόχος το Donbass.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος Putin δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παίρνουν τώρα τον έλεγχο των εδαφών στο Donbass όχι κατά μέτρα, αλλά κατά τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Economist: Ο Zelensky στις ΗΠΑ… θα προσπαθήσει για τελευταία φορά να πάρει πράσινο φως για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος

Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα και θα είναι η τελευταία του ευκαιρία ώστε να λάβει άδεια από τον Πρόεδρο Biden να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα μεγάλης εμβέλειας, γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.
«Ο Zelensky θα έχει σύντομα μια τελευταία ευκαιρία να πείσει τον Biden να αλλάξει την προσέγγισή του προτού αποχωρήσει από την εξουσία κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει o Economist.
Όπως τονίζεται, αξιωματούχοι του Κιέβου εκφράζουν την δυσαρέσκειας τους για τους περιορισμούς των ΗΠΑ στα χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος.
Πρόσφατα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Rustem Umerov δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι το Κίεβο ελπίζει να αρθούν οι απαγορεύσεις στην χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον στόχων στη Ρωσία.
Το CNN ανέφερε ότι το Κίεβο είχε παράσχει στην Ουάσιγκτον μια λίστα με προτεινόμενους στόχους για επιθέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχεδιάζουν να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στο εγγύς μέλλον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Zelensky.
Στα μέσα Ιουλίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS για πλήγματα «βαθιά» κατά της Ρωσίας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

Ρωσικά χτυπήματα σφυροκόπησαν τα εργοστάσια Artem και Antonov της ουκρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας στο Κίεβο

Ένα τεράστιο νέο κύμα ρωσικών επιδρομών στις πίσω περιοχές της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς διαλύοντας κρίσιμα στρατιωτικά εργοστάσια.
Ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι η ομαδική επίθεση ξεκίνησε με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν ενεργειακές εγκαταστάσεις και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας, το οποίο εκτελούσε την παραγωγή και επισκευή όπλων αεροσκαφών και πυραύλων, καθώς και χώρους συναρμολόγησης και αποθήκευσης UAV και προσωρινές θέσεις σχηματισμών και ξένων μισθοφόρων.
Μαζικά ρωσικά πλήγματα έπληξαν στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο.
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το έδαφος του μεγάλου εργοστασίου «Artem» στο Κίεβο.
Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος-αέρος, κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων, καθώς και για εξοπλισμό αεροσκαφών.
Ένας άλλος στόχος ήταν το εργοστάσιο Antonov, μια μεγάλη κρατική επιχείρηση της ουκρανικής αεροπορικής βιομηχανίας, που βρίσκεται στο Κίεβο.
Ρωσικά πλήγματα έπληξαν επίσης τον ουκρανικό στρατό στις συνοριακές περιοχές Kharkiv και Sumy.
Ρωσικοί πύραυλοι αναζητούν ουκρανικά συστήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα ρωσικά σύνορα για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ρωσικό έδαφος.
Ένα άλλο σύστημα αεράμυνας S-300 φέρεται να καταστράφηκε από Iskander κοντά στο χωριό Nizhny Byshkin στην περιοχή του Kharkiv.
Περισσότερα χτυπήματα με πυραύλους Iskander έπληξαν την περιοχή ανάπτυξης ενός άλλου συστήματος αεράμυνας S-300 στα περίχωρα του Sumy.
Ένα ουκρανικό σύστημα αεράμυνας Buk-M1 μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό καταστράφηκε κοντά στο χωριό Novaya Sich.
Επιπλέον, ρωσικά χτυπήματα ακριβείας κατέστρεψαν τρεις εκτοξευτές του αμερικανικού HIMARS MLRS 20 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Sumy.
Από την άλλη πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν χτυπήματα στα ρωσικά μετόπισθεν.
Μετά από μια μαζική επίθεση με περισσότερα από 150 UAV πριν από δύο ημέρες, μόνο δύο drones πέρασαν… τα υπόλοιπα 148 καταστράφηκαν.

Scott Ritter (πρώην CIA): Πλησιάζουμε το σημείο μηδέν πιο γρήγορα από ότι πιστεύουν οι άνθρωποι - Η Ουκρανία ηττήθηκε

Η χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik, ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter.
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση που θα μπορούσε γρήγορα να δημιουργήσει συνθήκες ευνοϊκές όχι για μια περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, αλλά για έναν ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο, μια παγκόσμια καταστροφή που θα οδηγούσε στην καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας, της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου», τόνισε ο Scott Ritter
Σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τον πόλεμο και καμία προσπάθεια του Κιέβου να ανατρέψει τη ζυγαριά υπέρ της δεν θα το αλλάξει αυτό.

National Interest: Η Ουκρανία απλά καταστρέφεται στο Kursk και δεν θα κερδίσει τίποτα – Ο Putin δεν… λύγισε

Η Ουκρανία θα χάσει ανθρώπινους και στρατιωτικούς πόρους και δεν θα πετύχει τίποτα στην περιοχή του Kursk, γράφει το αμερικανικό έντυπο National Interest.
«Η κατάσταση για την Ουκρανία θα φαίνεται ακόμη χειρότερη από ότι πριν την εισβολή στην περιοχή του Kursk.
Θα χάσει ανθρώπους, θα χρησιμοποιήσει όπλα και δεν θα κερδίσει τίποτα.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία θα καταλάβει σιγά σιγά το έδαφος της Ουκρανίας στα ανατολικά και νότια, όπως συμβαίνει τώρα», αναφέρει το National Interest
Το άρθρο σημειώνει ότι το στοίχημα του Κιέβου ότι ο Putin θα «σπάσει», θα λυγίσει και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για την κατάσταση στην περιοχή του Kursk είναι μια φαντασίωση.
Ο ρωσικός στρατός απλώς θα συνεχίσει να απελευθερώνει σταδιακά τα εδάφη που κατέχονται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέληξε το National Interest.

Απίστευτο - Οι ουκρανικές Δυνάμεις ξέχασαν μια ολόκληρη μονάδα στο χωριό Korenevo στο Kursk - Παραδόθηκαν

Ο ουκρανικός στρατός ξέχασε μια ολόκληρη μονάδα στο χωριό Korenevo στην περιοχή Kursk, δήλωσε ο ανώτερος υπολοχαγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Anton Furdolenko, διοικητής της τρίτης διμοιρίας του δεύτερου λόχου του 11ου ξεχωριστού τάγματος τυφεκίων.
Η διμοιρία, με διοικητή τον Furdolenko, έλαβε το καθήκον να καταλάβει μια δασική ζώνη, αλλά στρατιώτες της 225ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ήδη εκεί.
Μετά από αυτό, στάλθηκε να εναλλάσσει στρατιώτες στο χωριό Korenevo.
Τους έφεραν εκεί με τεθωρακισμένα οχήματα Kozak.
«Το βράδυ δεν μας άλλαξαν, το ραδιόφωνο έχασε το σήμα, τη δεύτερη μέρα δεν είχαμε μπαταρίες, τη δεύτερη μέρα δεν μας άλλαξαν, κατάλαβα από τις διαπραγματεύσεις ότι μας έχασαν, ήξεραν πού να μας αναζητήσουν», είπε ο Anton Furdolenko.
Την 3η μέρα Ρώσοι μαχητές άρχισαν να καταλαμβάνουν το χωριό Korenevo.
Βρεθήκαμε περικυκλωμένοι και έχοντας ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, η διμοιρία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να παραδοθεί.

Chey Bowes (Ιρλανδός δημοσιογράφος): Η αποτυχία των Ουκρανών στο Kursk σημαίνει το τέλος του Zelensky

Η εισβολή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk αποδυνάμωσε τον ουκρανικό στρατό, γι' αυτό τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να επιφέρουν μια σειρά από συντριπτικά χτυπήματα στο ανατολικό μέτωπο, φέρνοντας το τέλος του καθεστώτος του Κιέβου πιο κοντά, δήλωσε ο Chey Bowes Ιρλανδός δημοσιογράφος.
«Μετά την αποτυχημένη περιπέτεια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, τα ρωσικά στρατεύματα διέρρηξαν τις ουκρανικές άμυνες στα ανατολικά.
Η επιχείρηση στην περιοχή του Kursk, όπως αναμενόταν, θα μπορούσε να γίνει η πραγματική αρχή του τέλους του Zelensky», έγραψε ο Chey Bowes.

Tuomas Malinen (Φινλανδία): Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει και το ΝΑΤΟ θα κλιμακώσει τον πόλεμο εναντίον την Ρωσίας

Ο Vladimir Zelensky και η Βορειοατλαντική Συμμαχία, το ΝΑΤΟ θα κλιμακώσουν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας λόγω της κατάρρευσης του μετώπου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστήριξε ο Tuomas Malinen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και γεωπολιτικός ειδικός.
«Και πάλι, ο Zelensky και το ΝΑΤΟ έχουν λίγες επιλογές: μια εξαιρετικά τρελή κλιμάκωση π.χ. χτύπημα στη Μόσχα και μια οργανωμένη πυρηνική καταστροφή για την οποία θα κατηγορηθεί η Ρωσία», προειδοποίησε, σχολιάζοντας την ταχεία προέλαση του ρωσικού στρατού στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Forbes: Κινδυνεύουν με περικύκλωση νότια του Pokrovsk, 4 Ουκρανικές Ταξιαρχίες – Θα είναι καταστροφή

Η επίθεση της Ρωσίας στην κατεύθυνση του Pokrovsk στα Ρωσικά Krasnoarmeysk θα μπορούσε να οδηγήσει στην περικύκλωση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων νότια της πόλης, υποστηρίζει το αμερικανικό περιοδικό Forbes.
«Η πορεία του ρωσικού στρατού προς το Pokrovsk δεν απειλεί μόνο την πόλη.
Μονάδες τουλάχιστον 4 ουκρανικών ταξιαρχιών μπορεί να περικυκλωθούν από τη Ρωσία νότια του Pokrovsk», εκτιμάει το Forbes.
Σύμφωνα με το Forbes, η Ρωσία θα χρειαστεί μόνο δύο ελιγμούς για να δημιουργήσει μια παγίδα για εκατοντάδες ουκρανούς στρατιώτες.
Όπως σημείωσε, τέτοιες απώλειες θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την αποδυναμωμένη ουκρανική ομάδα στο Donbass.
«Δεν μπορούν να διασκορπίσουν μονάδες είναι τόσο λίγες που η απώλεια τμημάτων των 4 ταξιαρχιών κινδυνεύει να εξελιχθεί σε καταστροφή για την Ουκρανία», προειδοποίησε το Forbes.

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Ababil στην Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία… αντί για Iskander

Το Ιράν αναμένεται να παραδώσει «σύντομα» βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία για να υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Το Bloomberg τόνισε στις 2 Σεπτεμβρίου ότι το Ιράν θα μπορούσε να αρχίσει να στέλνει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία «μέσα σε λίγες μέρες».
Να παραδώσει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Ababil και βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς (SRBM) στη Ρωσία ώστε να χτυπήσουν ουκρανικούς στόχους κοντά στο πίσω μέρος, διατηρώντας παράλληλα τα ρωσικά αποθέματα εγχώριας παραγωγής πυραύλων, όπως τα Iskander, για ουκρανικούς στόχους στο βάθος.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι Ρωσικές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη στο Kursk

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις ανατολικά του Korenevo εν μέσω συνεχιζόμενων επιθέσεων στην περιφέρεια Kursk στις 2 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις κοντά στο Olgovka (ανατολικά του Korenevo) ουσιαστικά οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα αποσύρθηκαν από τον οικισμό.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις επίθεσης νοτιοδυτικά του Korenevo κοντά στην Komarovka κοντά στο ίδιο το Korenevo, ανατολικά του Korenevo κοντά Olgovka και Kremyanoye, βορειοδυτικά της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya, βόρεια της Sudzha κοντά στο Cherkasskoye Porechnoye και Russkoye Porechnoye. βορειοανατολικά της Sudzha κοντά στο Bolshoye Soldatskoye και Martynovka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Borki στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου.

Το Pokrovsk το πιο καυτό σημείο το μετώπου 1.200 χιλιομέτρων – Κρίνεται η τύχη του Donbass

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk συγκεντρώνουν επί του παρόντος στρατό κοντά στη Novohrodivka.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν το Marynivka (νότια της Novohrodivka), το οποίο ο Mashovets εκτίμησε ότι εμποδίζει την ικανότητα των ρωσικών δυνάμεων να προχωρήσουν νότια προς το Selydove (πιο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης του Pokrovsk, Serhiy Dobryak, δήλωσε στις 2 Σεπτεμβρίου ότι η Ουκρανία έχει κατασκευάσει περίπου πέντε αμυντικές γραμμές στο Pokrovsk και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να ενισχύσουν τις υπάρχουσες αμυντικές θέσεις
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 2 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη βορειοδυτική Mykhailivka (ακριβώς ανατολικά του Selydove και νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και σε χωράφια δυτικά του Mykolaivka (βορειοανατολικά του Selydove και ακριβώς νοτιοανατολικά του Novohrodivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Lisivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και νοτιοανατολικά του Selydove) και οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επιθέσεις στο Ukrainsk (ακριβώς δυτικά της Lisivka).
Ο Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική διοίκηση φαίνεται να εξισορροπεί δύο αντικρουόμενες επιθετικές προτεραιότητες προς την κατεύθυνση του Pokrovsk - την εξασφάλιση θέσεων στη ρωσική πλευρά νοτιοανατολικά του Pokrovsk ή την ανάπτυξη άμεσης επίθεσης στο ίδιο το Pokrovsk - και εκτίμησε ότι η τρέχουσα διάθεση της ρωσικής δύναμης στην περιοχή να μην μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα αυτές τις δύο επιθετικές προτεραιότητες.

H μοίρα των Ουκρανών στο μέτωπο
pos-762x1024.jpg


UAF_Kursk_Incursion_September_2_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_2_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_2_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_2_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης